To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti pikantni Chili con carne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela. no udomaćio se i u SAD-u. Recepti su preuzeti s protala www.crochef.com
Vidi originalni članak

Ima samo jedan problem: izgleda da ono uopće nije iz Meksika. Neki znalci kažu da se ovakav Chili danas uopće ne može naći u Meksiku, dok se u SAD ukorijenio gotovo kao tradicionalno jelo. Dapače, ono je pravo službeno jelo njihove države Texas!

Sastojci:
:500 g mljevene junetine, 22 češnja češnjaka, 500 g pelati rajčice, 200 ml crnog vina, 1/2 svježe paprike, zelena čili papričica, 400 ml mesnog temeljca, 350 g crvenog graha iz konzerve, 200 g kukuruza iz konzerve, 100 g sira gouda, 12 gotovih tortilla, ulje, sol i papar.

Priprema:
Glavice luka očistimo i svaku prerežemo na dvije polovice koje narežemo na trakice. Češnjak narežemo na tanke ploškice, rajčicu pelati ocijedimo. U tavi na po pola maslinovog i običnog ulja popržimo mljeveno juneće meso. Zatim dodamo luk, rajčicu pelati i zajedno pirjamo dok luk malo ne opusti pa podlijemo crvenim vinom, začinimo solju, svježe mljevenim paprom, dodamo pire rajčicu, mljeveni kumin, sitno sjeckane ljute papričice, na kockice narezanu svježu crvenu papriku, lovorov list, mesni temeljac pa sve zajedno kuhamo oko 10 minuta. U međuvremenu crveni grah (kidney) i kukuruz iz konzerve ocijedimo, dodamo na meso, promiješamo i ostavimo da se svi sastojci ugriju. Po potrebi još začinimo solju i paprom pa jelo poslužimo u ugrijanim tortiljama uz dodatak naribanog sira.


www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare