To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti ukusne američke kekse

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vjerojatno ne postoji 'američkiji' recept od ovih jednostavnih, a opet ukusnih keksiju prošaranih cokoladom. Recepti su preuzeti s Crochef-a
Vidi originalni članak

Neke od američkih domaćica su prema pričama koje kruže bile spremne platiti preko dvije stotine dolara da bi konačno dohvatile onaj pravi savršeni recept.
Sastojci:
600 g brašna, jaje, 60 ml mlijeka, aroma vanilije, 400 g maslaca, 200 g šećera, 100 g smeđeg šećera, vrećica praška za pecivo, 150 g čokoladnih kapljica
Priprema: U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaje, aromu vanilije i izmiješamo pjenjačom. U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, smeđi šećer i sve zajedno miksamo ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu, kremastu i prozračnu smjesu. Zatim smanjimo brzinu, dodamo smjesu od jaja i izmiješamo. Potom dodamo brašno i prašak za pecivo, izmiješamo sastojke, te umiješamo čokoladne kapljice. Gotovu smjesu, grabilicom za sladoled, u obliku hrpica, stavljamo na papirom za pečenje obložen lim, u dovoljnom razmaku da se keksi kod pečenja ne dodirnu. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, na 13-15 minuta. Gotove kekse odmah nakon pečenja, zajedno s papirom za pečenje maknemo sa lima i ostavimo da se ohlade. Ohlađene kekse najbolje je premjestiti u limenu kutiju za kekse, ostaviti nekoliko sati da odstoje i poslužimo.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 1

  • melanie 02.05.2009.

    samo maslo - previše!

Komentiraj...
Vidi sve komentare