To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti ukusne kestenove kuglice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ove kuglice su jednostavne, brzo gotove, a ujedno izgledaju efektno pa su idealne za doček gostiju. Svi recepti preuzeti su s portala crochef
Vidi originalni članak

Kad su ove kuglice u pitanju, omjer utrošenog vremena i krajnje ugode za Vaše nepce svakako ide Vama (i nepcu!) u korist! Ne samo da su jako jednostavne za pripremu već usto jako efektno izgledaju pa ih bez bojazni možete iznijeti i na svečani stol.

Sastojci: 400 g kesten pirea, 200 g čokolade u prahu, 100 ml slatkog vrhnja, 20 ml ruma, 50 g šećera u prahu, 100 g čokoladnih mrvica (dražeja)

Priprema: U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu u prahu, ulijemo slatko vrhnje, te stalno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Zatim ulijemo rum, dodamo šećer u prahu, kesten pire, kuhačom izradimo u jednoličnu smjesu i stavimo na stranu da se ohladi. Ohlađenu smjesu premjestimo u hladnjak na dva sata da malo stvrdne. Zatim od smjese pravimo kuglice veličine oraha tako da prste i dlanove navlažimo s malo vode, žličicom na dlan jedne ruke stavimo malo ohlađene smjese i oblikujemo kuglice. Kuglice pojedinačno uvaljamo u zdjelu s čokoladnim mrvicama (dražejama), svaku stavimo u prikladnu papirnatu košaricu i poslužimo.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare