To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti ukusne punjene lignje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Znale su dalmatinske domaćice što će izmamiti smješak na lice ukućanima i gostima! Recepti su preuzeti s kulinarskog portala Crochef
Vidi originalni članak

Sastojci: 800 g liganja (8 kom), 100 g očišćenih repova morskih kozica, 25 g slanih fileta inćuna, 350 ml pasirane rajčice, 1/2glavice luka, 2 žlice krušnih mrvica, limun, 400 g rajčice, 80 g sira grabancijaša, 1/2 žlice sjeckanog peršina, 2 grančice majčine dušice, 50 g iskoštenih crnih maslina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, tabasco
Priprema: Lignje očistite, operite, tijela liganja ostavite cijela, a krakove usitnite. Očišćene repove morskih kozica stavite u sjekač, dodate sjeckane krakove, slane filete inćuna, malo maslinova ulja i dobro izmješate. U tavi ugrijete maslinovo ulje, dodate sjeckani luk, posolite i na laganoj vatri pržite dok luk ne omekša. Zatim, u zdjelu s rajčicama koje ste ogulili i narezali na kockice, dodate omekšali luk, krušne mrvice, malo naribane limunove korice, sjeckani peršin, pasirane kozice i krakove lignje, izmrvljeni sir grabancijaš, po potrebi začinite solju i paprom, te sve zajedno izmiješate. Smjesom napunite lignje, te ih stavite u sredinu vatrostalne posude. U zdjelicu s pasiranom rajčicom nakapate tabasco, posolite, izmiješate sastojke, prelijete preko liganja, začinite s nekoliko listića majčine dušice, posipate kolutićima crnih maslina i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 1

  • barkley 01.02.2009.

    nema do podlanice

Komentiraj...
Vidi sve komentare