To je to što me zanima!

Pokvarene lampice ne idu u smeće: Evo što trebate napraviti

Naime, one često sadrže male količine olova, otrovnog metala koji se koristi u nekim presvlakama od polivinil klorida (PVC). Možete se obratiti komunalnom poduzeću koje je zaduženo za otpad
Vidi originalni članak

Mnogi su već raskitili božićna drvca i spremili božićne ukrase. Prije nego što ih stavite u kutije, provjerite u kakvom su stanju. Pregledajte kuglice i ako su se potrgale, reciklirajte ih i stavite u određenu vreću - plastiku ili staklo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vidite i u kakvom su stanju lampice. Ako su prestale raditi ili su stare pa ih želite zamijeniti energetski učinkovitijim LED diodama, nikako ih nemojte bacati u smeće.

Naime, one često sadrže male količine olova, otrovnog metala koji se koristi u nekim presvlakama od polivinil klorida (PVC). Možete se obratiti komunalnom poduzeću koje je zaduženo za otpad jer bi oni mogli imati informacije o lokalnim opcijama za recikliranje elektronike. Moguće je provjeriti i na reciklažnom dvorištu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DadoDavor 18.01.2023.

    Dajte molim vas, za odlaganje elektroničkog otpada moram zvati firmu koja je za to zadužena i 80 km udaljena od mene jer mjesta stanovanja. Da bi oni uzeli dok prolaze kroz moje mjesto koje je inače na glavnoj cesti, moram imati najmanje 30 kg elektroničkog otpada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare