To je to što me zanima!

Pomozite okolišu: Jedite manje mesa, a što više voća i povrća

Uzgoj životinja za prehrambenu industriju potiče emisiju golemih količina stakleničkih plinova te se koriste goleme količine zaliha vode i fosilnih goriva
Vidi originalni članak

Prehrana bogata voćem i povrćem prihvatljivija je za očuvanje okoliša od prehrane bogate namirnicama životinjskog podrijetla, pokazalo je istraživanje.

Uzgoj životinja za prehrambenu industriju potiče emisiju golemih količina stakleničkih plinova te se koriste goleme količine zaliha vode i fosilnih goriva. Izbacivanjem samo jednog mesnog obroka tjedno možete pomoći okolišu, a i svojemu zdravlju.

No čak i kada u prehranu uvedete više voća i povrća, možete jednostavnim 'trikom' još više pomoći okolišu. Naime, bolje je okrenuti se alternativnim izvorima hrane, koja se ne traži u velikim supermarketima.

PRIJE I POSLIJE Naše plaže prije i poslije jakog juga: Guše se u smeću i plastici

- Potražite hranu od lokalnih poljoprivrednika. Stvorite zdrave navike kupnje jer je hrana iz lokalnog uzgoja zdravija i pri njenom uzgoju nije potrošeno toliko energije koliko za hranu koja dolazi iz velikih industrija - napominje Anna Lappe, autorica knjige 'Diet for a Hot Planet', te dodaje da hrana iz supermarketa često dolazi upakirana u puno ambalaže i plastike koja zagađuje okoliš i loše utječe na ljudsko zdravlje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • moralna vertikala 21.11.2019.

    dakle, zrtvovati cemo prehranu kako bi imali bolji okolis? je li bitnije prehraniti se ili biti u ciscem okolisu? a zapravo postoje veci izvori zagadenja.

  • 21.11.2019.

    ne jedem meso nikako,, veceras ću kus kus grasak pohani sir

  • DANIJEL 🐶 21.11.2019.

    Nije problem u konzumentima nego proizvođačime, od prilike pola svjetski proizvedene hrane SE BACI, dakle hiper-produkcija hrane kao i svega ostalog, parazitira se, lešinari zemljine resurse kako bi se gomilao papir zvan NOVAC koji nema nikakvu vrijednost osim one koju mu sami damo, imaginarnu, u to ime dakle utrošimo resurse koje nam priroda BESPLATNO daje i onda pola toga uništimo, bacimo! PARAZITSKA populacija smo! Utvaramo si da smo naj inteligentnija pjava u svemiru a tu isti hrnu i vodu NAMJERNO zagađujemo otrovima, ko normalan truje svoju hranu svjesno i namjerno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare