To je to što me zanima!

Ponudite svoj dom na razmjenu, otputujte i uštedite

Smještaj je najčešće najveći trošak odmora. Možete li ga smanjiti, i pritom si pružiti priliku za intimnije upoznavanje dijela svijeta u kojem provodite godišnji? Možete!
Vidi originalni članak

Premda je u Hrvatskoj razmjena doma gotovo potpuno zanemarena turistička usluga, u zapadnom svijetu ona postaje sve popularnija u vremenima kada novca za putovanja nema kao nekad.

Razmjena doma funkcionira prema jednostavnom načelu - na specijaliziranim internet stranicama ponudite svoj dom na razmjenu i izrazite želju koji dio svijeta bi željeli posjetiti. Potom vam se javljaju slični pojedinci iz tih krajeva koji nude svoj dom na razmjenu. Dogovorite uvjete, vrijeme razmjene i krećete u pustolovinu.

Razmijeniti dom prvi put je postalo popularno početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u vrijeme prvih globalnih gospodarskih udara. U oskudici raspoloživog novca, realno je očekivati štednju za putovanja, skraćivanje godišnjeg odmora i smanjenje potrošnje gotovine na ljetovanju.

Prednosti i rizike ovakvog načina provođenja godišnjeg odmora, te popis internetskih stranica koje vam to omogućuju, pročitajte na pametnakuna.hr

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare