To je to što me zanima!

'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

Ako uspijemo pronaći ljude koji su strastveni prema životinjama i dobrobiti životinja, a također su i strastveni prema tehnologiji, nadamo se da ćemo biti na samom vrhu njihove liste poslodavaca, kažu u tvrtki mParticle
Vidi originalni članak

Kako bi ostale konkurentne, tvrtke u posljednje vrijeme nude sve više i više pogodnosti svojim zaposlenicima kako bi održali dobru ravnotežu između posla i privatnog života. Od besplatnih obroka pa do masaža na poslu, mislili smo da smo sve vidjeli...

No 'porodiljni' dopust za ljubimce je nešto sasvim novo. U pitanju je plaćeni odmor za povezivanje zaposlenika sa njegovim novim ljubimcem. 

'Porodiljni' dopust za ljubimca je sličan pravom porodiljnom dopustu u smislu da vam nudi plaćeno slobodno vrijeme kako biste se povezali s vašim najnovijim članom obitelji, piše portal Apartment Therapy. Kad ljudi kući donesu štene, žele napraviti sve što mogu kako bi se mali ljubimac što prije prilagodio na novu okolinu, a ostavljati ga 8 sati dnevno samog definitivno mu neće pomoći da se prilagodi. Rijetko tko će iskoristiti slobodne dane kako bi prilagodio ljubimca novom načinu života, a 'porodiljni' za ljubimce će definitivno olakšati mnogima da donesu tu odluku.

Ova nova vrsta dopusta će umanjiti stres novom ljubimcu i vlasniku, kao i cijeloj obitelji te im dati dovoljno vremena da se ljubimac upozna s novom obitelji, okolinom te da se uspostavi nova rutina.

mParticle, tehnološka tvrtka sa sjedištem u New Yorku, svojim zaposlenicima nudi 'porodiljni' za ljubimce kako bi ih potaknula u postizanju dobre ravnoteže između posla i privatnog života.

'ZAUVIJEK ZAJEDNO' Fotografija koja je rasplakala mnoge: Otkrili su njezinu priču

- Ako uspijemo pronaći ljude koji su strastveni prema životinjama i dobrobiti životinja, a također su i strastveni prema tehnologiji, nadamo se da ćemo biti na samom vrhu njihove liste poslodavaca - rekao je Michael Katz, izvršni direktor tvrtke mParticle.

 - Iako se ne može ignorirati potreba za bolje plaćenim roditeljskim dopustima diljem svijeta, smatramo da je ovo izvrsna ideja. Povezivanjem s ljubimcem tijekom tih prvih par dana kad se pridruži obitelji je ključno za ljubav i odnos u godinama koje dolaze - dodao je.

NAJGORI PAROVI HOROSKOPA: Ribe i Lavovi ne idu skupa

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 19.06.2019.

    Koliko god volim životinje mislim da je ovo ipak malo previše..

  • 19.06.2019.

    Taman ideja za hrvatsku.

  • Popy_1 19.06.2019.

    Molim?!? Porodiljni za ljubimca? Bolesno i bolesno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare