To je to što me zanima!

Posadite sjeme biljki koje brzo rastu i uživajte već ovog ljeta

Ako želite dvorište s cvijećem potrebno je birati sjeme biljaka koje brzo napreduju. U ovih pet prekrasnih cvjetova možete uživati već ovog ljeta ako ih uskoro zasadite
Vidi originalni članak

Još uvijek nije kasno. Allison Vallin, organska vrtlarica iz SAD-a, preporučuje ovih 5 sjemenja za biljke koje brzo rastu (iako to ne znači da će se i cvjetovi brzo pojaviti).

POGLEDAJTE VIDEO: Svaki cvijet ima svoje značenje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suncokret

- Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni - kaže Vallin. Preporučuje sadnju sjemena za patuljaste suncokrete (koji narastu između 15 i 40 cm). Promjer samog cvijeta je oko 10 centimetra. Suncokret cvate od početka svibnja pa do sredine jeseni.

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narančaste i žute boje. 

- Dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomjernim zalijevanjem - kaže Vallin. Dodaje da se sjeme treba posijati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mjestu na kojem ima puno sunca i gdje je tlo dobro drenirano.

Neven

Nakon sadnje sjemena nevena, Vallin preporučuje odsijecanje svih cvjetova koji venu kako bi se stvorio prostor za nove izdanke rast. 

- Biljka aktivno baca sjeme, tako da možete očekivati ​​da će se sljedećeg proljeća pojaviti puno novih biljčica - dodaje.

Plamenac

Na kraju će iz ovog sjemena nastati ljubičasti, bijeli, plavi i ružičasti cvjetovi, piše Lifehacker. Dolaze u višegodišnjim i jednogodišnjim sortama, i iako bi dugogodišnje trajnice mogle u početku manje cvjetati, dugoročno bi vaš vrt mogao imati prekrasni šareni 'pokrivač'.

Kalifornijski mak

Riječ je o trajnici koja se kod nas uzgaja kao jednogodišnja cvjetnica, voli sunce i dobro podnosi sušu. Grmolikog je oblika i može narasti do 60 centimetra. Sije se na površinu zemlje i vrlo brzo niču karakteristični listići.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nap 02.06.2021.

    lijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare