To je to što me zanima!

Povratak u školu sa stilom uz najbolje ideje za super frizure

Za stilski početak nastave dovoljno je malo strpljenja i mašte, a vješte ruke pretvorit će i najobičniji rep u odličnu frizuru. Poigrajte se sitnim pletenicama, mašnama...
Vidi originalni članak

Početak školske godine idealno je vrijeme za eksperimentiranje s kosom, klasični rep će tako začiniti nekoliko pletenica, a mašnica će osvježiti svaku frizuru. Za stilski početak nastave dovoljno je malo strpljenja i mašte, a inspiraciju možete pronaći u video tutorijalima. 

Rep omotan pletenicom

Kosu skupite u visoki rep i centimetar od gumice ispletite tanku krunsku pletenicu. Sa strane izdvojite tri pramena i pletite klasičnu pletenicu dodajući pri svakom koraku pramen s unutrašnje strane repa. Postupak ponovite sve do vrhova i učvrstite gumicom. 

Nosi se mašna

Vežite kosu u niski rep i sakrijte gumicu tako da oko nje omotate pramen. Rep razdvojite na dva dijela, pa gornji dio pramena najprije presavinite tako da dobijete polovicu mašne, pa potom isto ponovite s donjim dijelom. Gumicu možete sakriti tako da izdvojite pramen i omotate ga oko mašne i učvrstite ukosnicom. 

Pletenice unutar pletenice

Podignite kosu u visoki rep i omotajte pramen oko gumice kako biste je sakrili. Potom kosu razdijelite na dva dijela, pa od svakog dijela izdvojite manji dio i ispletite pletenicu. Kosu ponovno podijelite na tri dijela s time da u dva trebaju biti pletenice i ispletite klasičnu pletenicu. 

Riblja kost u boji

Pola kose prebacite preko glave pa na ostatak vežite vunu ili konac u boji. Nakon toga kosu prebacite s jedne strane i ispletite pletenicu ili riblju kost. Riblju kost ispletite tako da kosu podijelite na dva dijela. S prvog dijela izdvojite vanjski pramen i prebacite ga oko drugog dijela. Potom s drugog dijela koji držite u ruci izdvojite vanjski pramen i prebacite ga oko suprotne strane. 

Ostatak vune koji je predug odrežite škarama. U ovoj frizuri možete pokazati svu svoju kreativnost i poigrati se najrazličitijim nijansama. 

Pletenica sa slapom

Napravite visoki rep, ostavite pramen, a od ostatka ispletite pletenicu. Nakon svakog koraka izdvojite pramen iz sredine pletenice i nastavite plesti. Postupak ponovite sve do vrhova kose i zavežite gumicom. Nakon toga pramen koji ste ostavili na početku razdvojite na dva dijela i omotajte jedan oko drugog, pa postupno dodajte sitne pramenove koje ste ostavili sa strane. 

Nose se pravi dodaci

Napravite razdjeljak na sredini glave i sa svake strane ispletite tanku pletenicu te ih spojite na potiljku. Po želji možete dodati šarenu mašnu ili zanimljivu vrpcu i tako običnu frizuru pretvoriti u romantično izdanje. 

Pročitajte kroz koje faze  prolazi djete od 7. do 14. godine 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Plavuša_xy 03.09.2013.

    Ovo me podsjetilo na onu reklamu kada tata pita kćer- hoćemo li danas riblju kost ili običnu pletenicu? predobra reklama :D

  • Đej 01.09.2013.

    daj pustite djecu da budu djeca...upm!

  • gđa78 01.09.2013.

    a da kupi lutku i periku pa da ne gnjavi to dijete s tim natezanjem?

Komentiraj...
Vidi sve komentare