To je to što me zanima!

Pozitivan stav:Kad se osjećate loše, zahvalite sebi i drugima

Inspiracija: U trenucima blokade zamislite radosnu situaciju pa ćete lakše, brže i mirnije pronaći rješenje. Umjesto "Ne mogu" govorite si "Znam", "Mogu" i "Želim"
Vidi originalni članak

U danu doživimo do 20.000 trenutaka, a svaki trenutak se sastoji od nekoliko sekundi u kojima mozak bilježi sve što nam se dogodilo, uvjeren je nobelovac Daniel Kahneman.

Hoće li nam dan biti uspješan ili neće, ovisi o tome doživljava li te trenutke naš mozak pozitivno, negativno ili neutralno. Konačan omjer pozitivnih i negativnih trenutaka određuje i kakvog ćemo biti raspoloženja.

- Kad se osjećate loše, zahvalite sebi i drugima na onom što imate jer je to prvi korak ka pozitivnijem stavu - tvrdi psihologinja April Masini i dodaje da zahvalnost treba stalno vježbati kako biste se lakše nosili s problemima. 

- Zahvalnost ima zacjeljujući učinak. U trenucima blokade provedite osam minuta ‘na oblaku’. Zamislite situaciju koja vas veseli jer ćete se tako lakše vratiti poslu te mirnije sagledati i riješiti problem - kaže psihijatrica Elizabeth Waterman.

Psihotrik 

Ako mislite da vas ništa ne može razvedriti, pokušajte jedan negativan stav zamijeniti s pet pozitivnih.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • ZEM10 11.07.2014.

    Najbolje pravilo je odmah se trgnuti i sam sebi reći; idem van na korzo, idem na rivu, idem u prirodu ili pogledati kakvu komediju te se radovati lijepim stvarima i dobrim ljudima. I svakako kraj sebe je poželjno imati neku veselu osobu.

  • zutko 09.07.2014.

    znam, mogu i želim me pokreće svaki dan, jer da nisam optimistična i pozitivna osoba pala bih sa oblaka nakon 1 minute.....kad se osjećam loše sjednem na terasu, zapalim cigaretu, otpijem gutljaj hladne kave i gledam u prazno, nakon toga ono zbog čega sam se osjećala loše zapišem u dnevnik, zatvorim ga, pustim si pjesmu koja me "diže" i idem dalje.............:):):):) P.S. svako jutro zahvalim Bogu na novom danu i onome što mi donosi :):):)

  • xnxx1 08.07.2014.

    kad se osjecam loše da zahvalim sebi i drugima, wtf????

Komentiraj...
Vidi sve komentare