To je to što me zanima!

Pozitivne strane pogrešaka: Promašaj je prilika za uspjeh

Strah od pogrešaka sprječava u ostvarenju ciljeva, no promašaji su zapravo odličan pokazatelj što ne treba raditi i pokazuju nam u kojem smjeru treba krenuti
Vidi originalni članak

Ne kaže se uzalud da se na greškama uči, pa svaka pogreška u životu nije korak nazad već prilika za učenje i osobni rast. Tako, iako na težak način, možete saznati što želite, što možete tolerirati ili prihvatiti, a što ne. Greške su samo štetne ako ih stalno ponavljate, no izvrstan su vodič za sreću ako u njima vidite lekciju koja, osim vama, može pomoći i vašim najmilijima. 

Greške vas ne definiraju

Greške su sastavni dio života, no ne treba dopustiti da vas one definiraju. Treba ih prepoznati i pokušati ispraviti te se izdignuti iz te situacije. Osobnost čini više od problema i pogrešaka koje su zapravo izvrsna smjernica što ne treba raditi i kojim putem treba krenuti. 

Pogreške vode dostignućima

Strah od pogrešaka može vas spriječiti u ostvarenju snova. Međutim, pogreške su znak da se trudite i izvrsna prilika da nešto naučite. Na njih ne treba gledati kao na promašaje već kao jedan u nizu pokušaja koji vam pomaže da se približite ostvarenju ciljeva. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • podravlje1 07.07.2013.

    imam jednog prijatelja koji je rekao M.... kaže japanska poslovica : samo se budala potepe dva puta o isti kamen a ja i po tri puta. Koliko sam puta pogriješio mogao sam završiti još jedan fakultet :))

  • wartburg 07.07.2013.

    jel se to odnosi i na brak?

  • Urban_Lady 06.07.2013.

    na greškama se uči

Komentiraj...
Vidi sve komentare