To je to što me zanima!

Poziv prijatelju i smiješni video povećavat će vašu motivaciju

Kratke pauze povećavaju vašu usredotočenost, produktivnost i kreativnost, a Facebook i ručak za radnim stolom mogu negativno djelovati na vašu motivaciju
Vidi originalni članak

Gotovo četvrtina ljudi priznaje da redovito odugovlače s obavljanjem posla, utvrdila je studija američkog Sveučilišta Illinois.  

- Ponavljanje istih radnji može biti zamorno, pa ne čudi što koncentracija pada. Nakon samo 40 minuta usredotočenost slabi. Kratka pauza od nekoliko minuta može povećati vašu usredotočenost, produktivnost i kreativnost - tvrdi autor studije dr. Alejandro Lleras. 

No ne djeluju sve pauze jednako na koncentraciju, a neke čak mogu smanjiti motivaciju. 

Smiješni video vraća motivaciju

Najbolje su one pauze koje vrlo lako zaokupe pozornost, ali se u njih ne udubimo previše. Tako pretraživanje You Tube kanala može biti kontraproduktivno jer se istovremeno fokusiramo na više stvari, dok gledanje jednog smiješnog videa opušta i povećava motivaciju, tvrdi dr. Lleras.

Facebook je najbolje izbjegavati

Najlakši način da napunite baterije jest da se nakratko maknete s radnog mjesta i popričati s prijateljem. Poznati glas i udobnost koju vam pruža može vam pomoći da se opustite. Facebook je tijekom pauze najbolje izbjegavati. Naime, društvene nas mreže prikuju za radni stol i računalo u koje gledamo osam sati svaki dan.

Radni ručak 

Jedenje za stolom može biti stresno. Sendvič u jednoj ruci i pisanje drugom djeluje iscrpljujuće i smanjuje produktivnost, potvrdila su prijašnja istraživanja. Najbolje je maknuti se od radnog stola i na miru pojesti ručak. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • bljvlj 01.02.2013.

    razgovor s prijateljem....istinaaaa....... :)) a za fejs se ne moram brinut,blokirali nam ga :)) al je zato 24 tu...hihihihi

  • SA-SU 01.02.2013.

    Juće je stajalo nešto drugo šta 58% muškaraca radi u pauzama! :))

  • ServusZG 01.02.2013.

    kaj bi ja volio odugovlačiti s obavljanjem posla, to bi bar značilo da imam kaj za delati

Komentiraj...
Vidi sve komentare