To je to što me zanima!

Prada predlaže styling za kraljice futurističke elegancije

Miuccia Prada, jedna od autorica koja suvereno vlada svijetom mode i postavlja nove trendove, donosi new age ženstvenost podcrtanu sportivo tonovima, lakiranim premazima i strogim formama
Vidi originalni članak

- Možemo biti snažne i ženstvene istovremeno, jer žene trenutno nose veliku težinu svijeta – komentirala je Prada za Vogue, nakon revije za je jesen, održane u podrumu milanske Fondazione Prada. U centru modne piste bio je veliki crveni Atlas, koji drži svijet na svojim leđima. Crvena je inače jedna od Pradi omiljenih boja jer je glasna, snažna i adrenalinski potkovana te ujedno simbolizira ljubav i žensku energiju. A to je ono što ova talijanska dizajnerica često stilski secira. Kod nje su žene uokvirene u masculine forme, no opet imaju dozu nježnosti, naročito kad levitiraju na tanašnim potpeticama retro dizajna inspiriranog pedesetima. Ubacuje ona tu i futurizam, pa su njezine hit cipele pod utjecajem SF trendova i čizama za planinarenje.

Resice se u kolekciji pojavljuju kao lajtmotiv. Ravni kroj haljine dinamiziraju na efektan način i evociraju doba charleston haljina i ludih dvadesetih.

Čizme nježnog rozog tona, lakirane Mary Jane cipele, lepršava ogrlica, strukirana forma, eterična haljina - Prada koristi mnoge modne elemente i time njezin izričaj postaje eklektičan i likovno izazovan.

Sako plus remen jedna je od omiljenih formula trenutno, a očito njezina popularnost nastavlja se i sljedeće sezone. U kombinaciji s resicama, Prada masculine formama daje dozu fluidnosti.

Kraljica sportske elegancije uspijeva isfurati hibrid jakne i veste te štikle na čičak, a tu su i njezine slavne dokoljenke plus retro detalj iz devedesetih, crvena linija s imenom brenda.

Pradine torbe među najpopularnijim su modnim dodacima na svijetu te je uvijek zanimljivo vidjeti što i kako predlaže. Za pretpostaviti je da će se ovim modelima inspirirati mnoge druge kuće i high-street brendovi.

Princeza novog doba nosi kravatu, krunu, perle i sitnu torbicu oko vrata koji imitira nakit. Inače, Prada često predlaže specifičan nakit koji obavezno dobiva statement predznak.

Još jedan masculine-feminine kontrast u jednom outfitu. Riječ je o prozirnoj suknji u kombinaciji s vestom i kravatom boje neba.

Kitten-heel cipele kod talijanske dizajnerice dobivaju crveni detalj, što podsjeća na njoj omiljene SF trendove. Tekstura je važna, smatra autorica i u svakoj kolekciji donosi materijale s 3D aplikacijama.

Ove cipele imaju lijepu sudbinu, kao i svi njezini modni detalji. Daju dark romantičnu notu kombinaciji s voluminoznim kostimom.

Kad je crna, površina je lakirana, podstavljena krznom i uokvirena plavim detaljima na futurističkim štiklama. Jer Prada je majstorica stilskih formula koje donose konkretne komade i simbiozu popularnih trendova i krojeva.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare