To je to što me zanima!

Pravi prijatelj se poznaje po teškim komentarima

Pravi prijatelj će uvijek reći što misli, čak i ako zna da će njegov komentar zaboljeti. Unatoč tomu, takav komentar treba cijeniti jer je iskren
Vidi originalni članak

Vjeran prijatelj vrijedan je tisuću rođaka, riječi su grčkog dramatičara Euripida, a vjernost je tek jedna od kvaliteta koja odražava pravog prijatelja. Uz povjerenje, međusobno uvažavanje i podršku, iskrenost je ključna za savršen prijateljski odnos. Bilo da je riječ o “okrutnom” komentaru na nove traperice ili ozbiljnijoj stvari poput odabira partnera, pravi prijatelj uvijek misli na vašu dobrobit i zato je iskren, čak iako zna da će njegovo mišljenje “zaboljeti”. On vas čuva od “zlih jezika” i spreman je pomoći u svakom trenutku, bez obzira je li riječ o poslovnoj “frci” ili privatnim problemima. No kako je svaki (dobar) odnos dvosmjeran, i vi morate biti spremni činiti isto.

U PRIJATELJSTVU NEMA DOMINACIJE
Pravi prijatelj svojim savjetima i podrškom pomaže da postanete ono što želite; ne pokušava vas pretvoriti u svoju kopiju, niti u odnosu biti dominantniji. Imat će razumijevanja čak i ako se ponekad ponašate čudno i potpuno neprimjereno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_25333 23.05.2009.

    Istina,istina :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare