To je to što me zanima!

Pravi proljetni recept: Spremite lazanje sa šparogama i lososom

Lazanje sa šparogama i lososom pravi su proljetni recept. Lagane i ukusne, vrlo kremaste i savršene za svaku priliku. U pećnici se peku 35 do 40 minuta
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelj šparoga i lososa zašto ne napraviti lazanje sa šparogama i lososom. Ovaj recept pun je okusa i mirisa, a priprema je jednostavna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

kilogram šparoga, četiri rajčice, 500 g fileta lososa, dvije ljutike, dvije žlice maslaca, dvije žlice brašna, 200 ml mlijeka, 200 ml vrhnja za kuhanje, 400 ml temeljca od šparoga, sol i papar, malo šećera, muškatni oraščić, sok polovice limuna, 75 g naribanog parmezana, pakiranje tijesta za lazanje

Priprema:

Operite i ogulite šparoge te im odstranite donji drvenasti dio. Kuhajte šparoge u vodi s malo soli i šećera. Izvadite šparoge iz lonca, prelijte ih hladnom vodom i dobro ocijedite. Sačuvajte vodu u kojoj su se kuhale šparoge. Ogulite i prepolovite rajčice i nasjeckajte ih na kockice. Operite i posušite filete lososa i narežite ih poprečno na komade širine centimetar. Oljuštite i nasjeckajte dvije ljutike. U posudi zagrijte dvije žlice maslaca, pirjajte ljutiku dok ne postane staklasta, pospite s dvije žlice brašna i kratko pirjajte.

Zalijte s po 200 ml mlijeka i vrhnja za kuhanje te zakuhajte uz stalno miješanje. Zatim dodajte 400 ml temeljca od šparoga, sol, papar, muškatni oraščić i sok polovice limuna. Neka lagano kuha nekoliko minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite dno vatrostalne posude i prekrijte ga listovima lazanja. Na tijesto stavite malo šparoga, rajčice i umaka te pokrijte drugim redom tijesta. Na tijesto slažite losos pa ga potom prelijte umakom. Ponavljajte postupak, a zadnji sloj ostavite šparoge i rajčice te ih prelijte umakom. Po umaku pospite naribani parmezan. Lazanje sa šparogama i lososom pecite u pećnici 35-40 minuta.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare