To je to što me zanima!

Pravo zimsko modno šarenilo: Crvena i zelena vole se javno

Kombinaciju crvene i zelene popularizirao je Gucci, koji već nekoliko sezona koristi boje talijanske zastave. Ovaj spoj vole i naše fashionistice svjesne mogućnosti takvih efektnih kombinacija
Vidi originalni članak

Crvena i zelena jedna su od tri kombinacije boja koje međusobnim miješanjem daju sivu.

Takve efektne kombinacije nazivaju se komplementarnim kontrastom i moglo bi se reći da su one koloristički ekvivalent kontrastu crne i bijele koje svojim miješanjem također daju sivu. 

Crvena je primarna (osnovna) boja uz plavu i žutu, a zelena je sekundarna (izvedena) koja nastaje miješanjem plave i žute.

Kombinacija crvene i zelene prisutna je i u modi, a najviše ju je popularizirala modna kuća Gucci koja u svojim kolekcijama unazad nekoliko sezona nametljivo koristi navedene boje “domaće” talijanske zastave.

Trend primarnih i sekundarnih “zastavnih” boja postao je mainstream, što je vidljivo i na zagrebačkim ulicama. Hrabrije cure ih kombiniraju uz efektne uzorke, dok one koje igraju na sigurno efektne boje umiruju crnom i bijelom.

Bojama obično prikazujemo svoje dobro raspoloženje ili ga barem prizivamo, a već na prvu izazivamo nečiju pažnju i osmijeh. Od street style fotografa - sigurno!

ANJA SESAR - DOKTORICA DENTALNE MEDICINE

“Nosim kaput Lei Lou by Alex Dojčinović, haljinu Desiinia, torbicu Gucci, a kapa i čizme su Zara. U tmurnim zimskim danima zaželjela sam se proljetne razigranosti. Volim cvjetne uzorke, a slučajnost je da se podudaraju boje haljine i kaputa koji je prvi došao u moju garderobu.”

ANJA GOSPODNETIĆ - ARHITEKTICA

“Nosim kaput, majicu, traperice i čizme Zara, torbu Michael Kors i naočale Miu Miu. Ovo je jedan od mojih outfita za posao.”

INGA ARAS - UČITELJICA

“Nosim naočale YSL, kaput i hlače H&M, vestu Zara, a torbica i tenisice su Gucci. Zelena mi je omiljena boja.”

PETRA FRANIĆ - RETAIL MARKETING ASSISTANT 

“Nosim kaput i torbicu Zara, dolčevitu Bershka, hlače Pull & Bear i tenisice Adidas. Obično sam u tmurnim bojama pa sam odlučila malo izaći iz comfort zone, a to mi je trenutačno i mantra za sve u životu. Vikendima razbijam poslovnu monotoniju odjeće, a ovaj mamin kaput se za to pokazao idealnim. Ona ga se htjela riješiti, spasila sam ga u zadnji čas!”

PAULA SIKIRIĆ STUDENTICA FIZIOTERAPIJE, INFLUENCERICA I TV VODITELJICA

“Nosim naočale, jaknu, hlače i torbu Zara, vesta je H&M, a čizme Stradivarius. Bojama i uzorcima borim se protiv sive zime.”

Idi na 24sata

Komentari 30

  • bree77 04.02.2018.

    Mrzim vidjeti kaput sparen sa tenisicama ....to je neki djir meni nespojiv....

  • cornelie 01.02.2018.

    Influencerica!!!!! Prošla sam svijeta ali nigdje nisam vidjela kao kod nas toliko wannabe cura,intervjuirali žene čije su prosječne plaće 6 tis.kn i više koje si mogu priuštiti gucci,mk i ostalo.di su cure koje su lijepe i u običnim krpicama ?

  • Constellation 🖤 01.02.2018.

    Omiljena bija Inge Aras je zelena...teško za primjetiti;)))) Posebno "ubada" u oči Gucci torbica s vrištećim logom...Mora da ju je našla u nekom outletu sniženu...pa opet sniženu...pa ju je kupila ona, jer ju nitko nije htio...To forsiranje samo zato što je markirano, pod svaku cijenu.....Flop..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare