To je to što me zanima!

Prefino jesensko jelo - juha od pečenog povrća s feta sirom

Za ovaj recept trebat će vam samo butternut tikva, 5 velikih mrkvi, 4 ljutike, nekoliko listova kadulje, sol i papar, maslinovo ulje, 2 l povrtnog temeljca, feta sir i vrhnje
Vidi originalni članak

Od ove količine sastojaka najest će se cijela četveročlana obitelj, a priprema će trajati samo 30 minuta - što znači da nećete morati cijelu vječnost provesti nad štednjakom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

butternut tikva, 5 velikih mrkvi, 4 ljutike, nekoliko listova kadulje, sol i papar, maslinovo ulje, 2 l povrtnog temeljca, feta sir, vrhnje

RECEPT ZA GUSTU JUHU Toskanska juha: U Ribollitu možete dodati i ljetno povrće

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Mrkvu i tikvu očistite i narežite na kockice. Dodajte ljutiku, kadulju i povrće te dobro posolite i popaprite. Pokapajte maslinovim uljem.

Prebacite ga na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici - dok rubovi ljutike ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Kad je povrće pečeno, pomiješajte ga s temeljcem, možete zdrobiti povrće drobilicom za krumpir kako bi dobili krem juhu.

RECEPT DANA Skuhajte ukusnu juhu od graška i okrijepite se zdravim jelom

Zagrijte povrće i temeljac te poslužite toplo s komadom feta sira i žlicom vrhnja, a sve zagrabite koricom hrskavog domaćega kruha i uživajte!

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 30.09.2023.

    obozavam juhe s povrcem

Komentiraj...
Vidi sve komentare