To je to što me zanima!

Prekrasan video Šibenika u novom projektu Nestale države

Ovaj vodič kroz države koje više ne postoje su osmislili i pokrenuli talijansko-hrvatski par koji živi u Zagrebu - novinar Giovanni Vale i prevoditeljica Ivana Pogačić
Vidi originalni članak

'To je putovanje kroz vrijeme i prostor u izgubljena kraljevstva, republike i carstva, u potrazi za onim što nas spaja, a ne dijeli.'

Prvi dio turističkog vodiča 'Nestale države' (Extinguished Countries) bit će otisnut na 250 stranica, a posvećen je Mletačkoj Republici. U njega će biti uključeni određeni dijelovi  Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Grčke i Cipra koji su bili pod mletačkom vlašću. 

Promotivni video sniman je u Šibeniku u kojemu se i danas može vidjeti bogato nasljeđe iz tih davnih vremena, poput utvrde sv. Nikole koja se nalazi na ulazu u šibenski kanal.

Video je jučer predstavljen u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu, a do sada su organizatori i začetnici te ideje online crowdfunding kampanjom već sakupili većinu iznosa potrebnog za tiskanje 1000 komada vodiča. 

Ovaj vodič kroz države koje više ne postoje su osmislili i pokrenuli talijansko-hrvatski par koji živi u Zagrebu - novinar Giovanni Vale i prevoditeljica Ivana Pogačić.

- Ideja je napraviti vodič o zemljama koje više ne postoje, kao što su Mletačka Republika, Austro-Ugarska, Osmansko carstvo ili Jugoslavija te na taj način pokazati da je naš identitet satkan od više slojeva te da imamo puno dodirnih točaka. Dobri primjeri za to su arhitektura i gastronomija pa tako i na Krfu spremaju pašticadu, a Šibenik mi se učinio kao idealna lokacija da pokažemo te sličnosti - rekao je Giovanni novinarima portala Šibenik IN u siječnju tijekom snimanja promotivnog videa u Šibeniku. 

ŠIBENSKO SRCE Svaka čast: Šibenik je uplatio 8000 kn za vjernog navijača

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare