To je to što me zanima!

Prekrasni crni sukulent Black Knight uklopit će se u svaki dom

Black Knight echeveria atraktivna je sočna biljka s mesnatim, šiljastim, tamnim zelenim listovima koji pod određenim svjetlom izgledaju kao crni. Upravo zbog tih karakteristika ovo je jedan od najatraktivnijih sukulenata
Vidi originalni članak

Podrijetlom iz Južne i Srednje Amerike, točnije Meksika, ova biljka je prikladna za uzgoj u toploj klimi te odlično podnosi sušu. Može se uzgajati na otvorenom u tegli dokle god su visoke temperature, ali čim padnu, trebali biste ju unijeti unutra. Biljka ne tolerira mraz ni niske temperature, stoga ju je najbolje držati u kući na toplom.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Voli svijetla i osunčana mjesta te ne voli promjene. S obzirom na to bilo bi dobro da ostane tamo gdje joj i pronađete mjesto, primjerice na prozorskoj dasci.

Ova prekrasna biljka najbolje će uspjeti u tegli napunjenoj smjesom za kaktus ili mješavinom obične zemlje i pijeska. Što se tiče zalijevanja budite umjereni. Tek kada se zemlja potpuno osuši zalijte je i pazite da ne ostane u tanjuriću. 

S obzirom da je ovu interesantnu biljku divno imati u domu, morati ćete se malo potruditi da ju nabavite. Iako je osvojila društvene mreže svojom ljepotom, ovu biljku rijetko ćete naći u nekom vrtnom centru.

Međutim, ako je baš želite najbolja opcija je narudžba putem interneta. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare