To je to što me zanima!

Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija bit će vam ispunjene

Zimski solsticij se slavi od davnih vremena, postoje razni običaji vezani za njega, a u astrologiji se smatra idealnim vremenom za opuštanje i smirenje, refleksiju i nove početke
Vidi originalni članak

Danas službeno počinje zima, iako su minusi prisutni već cijeli mjesec. Sunce je u najvećoj negativnoj deklinaciji i sjeverna polutka Zemlje ima najkraći dan i najdulju noć. Danas počinje razdoblje idealno za odmor, refleksiju i planiranje sljedećeg poglavlja vašeg života. 

POGLEDAJTE VIDEO: Najzločestiji horoskopski znakovi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zaželite želju

Ova noć navodno ima i neka čarobna svojstva. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija bit će ispunjene.

Od davnina solsticij je simbolizirao početak sljedeće faze u ljudskom životu. Prema vjerovanju zimski solsticij je dan kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan je idealan za razne obrede i rituale, jer on obilježava rođenje novog života. Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u iscjeliteljskim ritualima, obredima za stjecanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta.

INSPIRACIJA DRUGIMA Tri horoskopska znaka koji su rođeni da bi promijenili svijet

Također, svako proricanje tijekom zimskog solsticija dat će najtočnije rezultate. Meditacija, samorazvoj, stjecanje duhovnog procvata i mnogi drugi postupci koji se provode u ovom danu, imaju blagotvoran učinak na ljudski život.

Zimski solsticij, a posebno njegova noć je idealno vrijeme za analizu, meditaciju, nove planove i želje, odnosno promjenu koja je u stanju donijeti poboljšanje svakoj osobi. 

Rituali u svijetu

Zimski solsticij, trenutak ili dan kada je Zemlja najtamnija, zapravo je obećanje svjetla i proljeća. U mnogim drevnim kulturama taj dan slavi se kao ponovno rođenje, odnosno povratak Boga. Tako su na primjer Egipćani 12 dana slavili ponovno rođenje Sunca, kao odraz 12 dijelova kalendara. U Mezopotamiji je godišnji festival zapravo preuzet od Perzijanaca, kada se dvanaestodnevnim festivalom slavila pobjeda boga Marduka nad čudovištima tame.

U Grčkoj je legenda o Zeusovoj pobjedi nad Kronom bila osnova slavlju, a kod Rimljana su suparnici bili Jupiter i Saturn, zbog čega je naposljetku festival dobio naziv Saturnalia. Slavio se Saturn, kojeg će zadnji dan ipak biti poraziti svjetlonoša Jupiter.

I u današnje vrijeme u različitim kulturama i religijama vrijeme solsticija poklapa se s blagdanima: kod Indijanaca to je praznik Chumash, u Iranu Yalda, u Kini to je Dong Zhi, odnosno dolazak zime, kod Židova Hanukkah, festival svjetla, a u kršćanstvu blagdan Božića.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 21.12.2021.

    Eurojackpot, bar 2 miliona, ne treba mi više🤗

  • 21.12.2021.

    Srce moje, hajde kucaj malo manje. Nemoj tako žuriti.

  • ultra 21.12.2021.

    Veceras samo lijepe misli i zelje prije sna 🙂

Komentiraj...
Vidi sve komentare