To je to što me zanima!

Premaz od limunova soka će ojačati ispucale i oštećene nokte

Možete ih 'nahraniti' rajčicom, batatom, mrkvom i paprikom. Osim toga, češće jedite ribu i piletinu. Tek kada ste izbalansirali prehranu, pomozite si i izvana
Vidi originalni članak

Nokti su pokazatelji zdravlja, ali i dio njege ruku i nogu. Ako su blijedi i imaju okomite nabore, možda patite od anemije ili su jednostavno suhi zbog agresivnih sredstava za čišćenje.

POGLEDAJTE VIDEO (Napravila manikuru novorođenčetu):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako su plavičasti, to je znak loše cirkulacije ili manjka kisika. Najčešći problem ipak su lomljivi nokti, a to znači da imate manjak vitamina, minerala ili proteina. Da biste to riješili, krenite od prehrane.

ČUDESNI SU Umjetnica iz Los Angelesa radi art manikure od šarenog stakla

Jedite namirnice koje su bogate kalcijem, želatinom i kompleksom vitamina B. Okomiti će se nabori smanjiti ako unosite vitamin D, a folna kiselina i vitamin C pomažu kod zanoktica i listanja noktiju. Za jače nokte pije se razrijeđeni jabučni ocat. Jedite više piletine i ribe, a od povrća korisno je zeleno lisnato, poput špinata, brokule i kelja. U prehranu uključite i bobičasto voće.

STAVLJA NALJEPNICE NA NJIH Nokti su joj dugi 35 centimetara jer ih nije sjekla godinama: Želi da budu što duži i uživa u njima

Nokte možete "nahraniti" rajčicom, batatom, mrkvom i paprikom, a raznovrsne sjemenke i orašasti plodovi očuvat će vaše nokte i učiniti ih čvrstim i zdravima. Premaz od limunova soka ojačat će nokte izvana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare