To je to što me zanima!

Presolili ste hranu? Evo savjeta kako ćete brzo popraviti stvar!

Za dodavanje začina u hranu treba imati ruku, pogotovo kad je u pitanju sol. No i najiskusnijim se kuharima može dogoditi da pretjeraju sa solju, pa je dobro znati kako spasiti jelo
Vidi originalni članak

Ne kaže se bez veze da treba imati ruku za dodavanje soli u hranu, jer nije lako posoliti tako da svima bude ukusno. Čak i najbolji kuhar može pritom pogriješiti, odnosno presoliti obrok i pretvoriti ga u nešto nejestivo. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sol je koristan saveznik u kući

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobra je vijest da ima spasa - donosimo 5 savjeta koji mogu pomoći u takvoj situaciji: 

Dodajte krumpir u hranu

Bakinim savjetima uvijek se najviše vjeruje i zapravo je najveća vjerojatnost da su učinkoviti, a baka bi vam odmah rekla: Ogulite i narežite krumpir na kocke i prokuhajte u hrani, pa kad bude do kraja kuhan, izvadite. Odlično funkcionira za preslane juhe ili variva, odnosno sva jela sa dosta tekućine.

Klin klinom, ili sol - šećerom

Ako nemate krumpir pri ruci, poslužit će šećer. Na žlicu stavite grudicu šećera i pustite da se otapa u juhi ili saftu nekoliko sekundi . Pazite da se šećer ne otopi do kraja, ili da vam žlica šećera ne upadne u umak, jer to neće popraviti, nego pokvariti okus.

Kora kruha 

Treće rješenje: Koricu odstajalog  kruha namočite u umak na nekoliko minuta da upije višak soli. 

Isperite vodom

Ovo rješenje je najučinkovitije za meso i povrće kuhano na pari. Stavite ih u tavu i tuširajte vodom dok ne isperete sol. Potom ocijedite vodu. Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti jer neće biti bljutavog okusa. .

Malo vrhnja ili voće

Ako vaš recept dopušta, pokušajte u jelo dodati malo vrhnja ili voća kako biste dodali okuse suprotne okusu soli i tako ublažili višak soli, donosi portal Fine Dining Lovers.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • FranjoC54 15.11.2021.

    u drugoj posudi skuhaj isto bez soli i pomjesaj

  • nap 15.11.2021.

    Sol unisti okus

  • NikolaMatovina 14.11.2021.

    kada se presoli ,nema pomoći

Komentiraj...
Vidi sve komentare