Lifestyle

Komentari 5

Presolili ste hranu? Evo savjeta kako ćete brzo popraviti stvar!

Presolili ste hranu? Evo savjeta kako ćete brzo popraviti stvar!

Za dodavanje začina u hranu treba imati ruku, pogotovo kad je u pitanju sol. No i najiskusnijim se kuharima može dogoditi da pretjeraju sa solju, pa je dobro znati kako spasiti jelo

Ne kaže se bez veze da treba imati ruku za dodavanje soli u hranu, jer nije lako posoliti tako da svima bude ukusno. Čak i najbolji kuhar može pritom pogriješiti, odnosno presoliti obrok i pretvoriti ga u nešto nejestivo. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sol je koristan saveznik u kući

Dobra je vijest da ima spasa - donosimo 5 savjeta koji mogu pomoći u takvoj situaciji: 

Dodajte krumpir u hranu

Bakinim savjetima uvijek se najviše vjeruje i zapravo je najveća vjerojatnost da su učinkoviti, a baka bi vam odmah rekla: Ogulite i narežite krumpir na kocke i prokuhajte u hrani, pa kad bude do kraja kuhan, izvadite. Odlično funkcionira za preslane juhe ili variva, odnosno sva jela sa dosta tekućine.

Klin klinom, ili sol - šećerom

Ako nemate krumpir pri ruci, poslužit će šećer. Na žlicu stavite grudicu šećera i pustite da se otapa u juhi ili saftu nekoliko sekundi . Pazite da se šećer ne otopi do kraja, ili da vam žlica šećera ne upadne u umak, jer to neće popraviti, nego pokvariti okus.

Kora kruha 

Treće rješenje: Koricu odstajalog  kruha namočite u umak na nekoliko minuta da upije višak soli. 

Isperite vodom

Ovo rješenje je najučinkovitije za meso i povrće kuhano na pari. Stavite ih u tavu i tuširajte vodom dok ne isperete sol. Potom ocijedite vodu. Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti jer neće biti bljutavog okusa. .

Malo vrhnja ili voće

Ako vaš recept dopušta, pokušajte u jelo dodati malo vrhnja ili voća kako biste dodali okuse suprotne okusu soli i tako ublažili višak soli, donosi portal Fine Dining Lovers.

Najčitaniji članci