To je to što me zanima!

Pretinci za prtljagu sve veći jer putnici ne žele platiti naknadu

Novi Boeing zrakoplovi za U.S. Airlines United i Deltu imat će veće pretince za prtljagu zbog potrebe putnika koji većinu stvari nose upravo sa sobom
Vidi originalni članak

Pretinci za prtljagu nerijetko su uzrok svađa među avionskim putnicima, ali i dobar način za uštedjeti novac. Ponukani time, zračne kompanije U.S. Airlines United i Delta povećavaju prostor za prtljagu uz pomoć Boeingovih inženjera, piše Daily Mail. Zbog visokih cijena prtljage za prtljažni prostor, a besplatne ručne prtljage, sve veći broj putnika odlučuje se na manje kofere koje će moći ponijeti sa sobom. 

Američka zrakoplovna kompanija United Continental u prilog tome ističe da je broj takvih putnika dosegao 87 posto iako su pravila o broju torbi postrožila. Britanske kompanije Virgin i British Airways smatraju da nema potrebe da mijenjaju svoje pretince jer inače ne naplaćuju prtljagu. 

- Iako veći ormarići za prtljagu privlače više ljudi, čini se da ih isto potiče da nose još više stvari - objašnjava stjuard Tim Kirkwood. 

Prije nismo razmišljali o tome koliko torbi stane u pretinac, već o volumenu istog. Novi Boeing 787-8 ima 10 posto više pretinaca iako je Boeing 777 veći. Tako se putnici ne moraju brinuti da im je prtljaga 20 redova iza njih, već će ona biti upravo iznad mjesta gdje sjede, ističe inženjer Boeinga koji radi na dizajnu novih ormarića, Kent Craver.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MLADEN_5 10.04.2012.

    Ne zele platiti dodatno za prtljagu. Zabranio bi im unositi u avion sve, osim kompjutera, dokumenata i potrepstina za djecu.

  • KalcaFeralić 15.03.2012.

    ja sam putovala iz Hellsinkia do Beca ,di je djevojka u krilu drzala psa ,na koju foru nemam pojma

  • 15.03.2012.

    Ma ima još toga. Treba fitnes centar, restoran, internet caffe, kino dvorana te shoping centar idr.

Komentiraj...
Vidi sve komentare