To je to što me zanima!

Preukusna večera: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

Ako vam gosti dolaze na večeru, pripremite im ovaj zdrav i ukusan obrok koji će sigurno oduševiti njih, a i vas. Recept nije kompliciran, a bit ćete siti i nepce će vam biti i više nego zadovoljno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g patlidžana
  • 180 g miješanog mljevenog mesa
  • 160 g riže
  • 100 g rajčica
  • 50 g crvenog luka
  • 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice)
  • 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice)
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 jaje
  • 2 češnja češnjaka
  • listići peršina
  • sol, papar

Priprema:

  1. Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite.
  2. Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
  3. Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
  4. Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte.
  5. Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta. 
  6. U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
  7. Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevajte vodom (može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
  8. Poslužite uz 120 g kuhane riže.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare