To je to što me zanima!

Prevarite tijelo i spasite sebe od boli i neugodnosti

Bolan ubod igle ili injekcije ublažava stiskanje područja oko uboda, a neugodne suze pred kolegama ili na vjenčanju bliskih ljudi - kašljanje
Vidi originalni članak

Osjećate li da ćete se rasplakati u vrlo neprikladnom trenutku, samo pročistite grlo. To će poremetiti mehanizam u nazalnom kanalu te grkljan koji kontrolira plakanje, objašnjavaju stručnjaci za meditaciju. Nakon što pročistite grlo, tijelo će prirodno početi gutati. Zbog gutanja jezik će se podignuti do vrha usta, što će blokirati mekani dio nepca i tako onesposobiti suze. Tijelo možete prevariti i kad je riječ o boli, primjerice, manje osjetiti ubod injekcije. Kažiprstom i palcem lagano stisnite kožu nekoliko sekundi na dijelu na kojem trebate primiti injekciju. Stimulirajući receptore za dodir, tako ćete “pregaziti” receptore boli u koži. Taj potez zbunit će živce, pa će ubod biti vrlo nježan.

ŽGARAVICU "LIJEČI" POLOŽAJ SPAVANJA
Ako vas noću muči žgaravica, spavajte na lijevoj strani. Taj položaj čuva prirodnu zakrivljenost jednjaka, koji tako onemogućuje želučanoj kiselini da se diže. Osobito pomaže ljudima koji često pate od žgaravice.

NAPINJANJEM MIŠIĆA PROTIV NESVJESTICE
Ako često gubite svijest, sljedeći put kad osjetite slabost - prekrižite noge te stisnite mišiće bedara i trbuha. Naprezanjem mišića podižete krvni tlak, usmjeravate krv prema srcu i mozgu te dolazite k sebi.

LIJEK ZA ŠTUCANJE
Duboko udahnite, zadržite dah deset s bez izdisanja, opet udahnite i držite dah još pet s. Ponovno udahnite, držite dah još pet s i izdahnite. Ta tehnika imobilizira dijafragmu i sprečava grčeve.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare