To je to što me zanima!

Prhki kolači od kikiriki maslaca preliveni crnom čokoladom

Male pite s ukusnim nadjevom ne propuštaju se. Naučite kako ih dobro pripremiti uz nadjev od maslaca s kikirikijem i čvrstim jogurtom te preljevom od čokolade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Podloga: 200 g brašna, 2 žlice šećera, 115 g maslaca, žlica vode
  • Nadjev: 150 g kikiriki maslaca, 2,5 dl čvrstog jogurta, 4 žlice smeđeg šećera, prstohvat soli, 2 žličice ekstrakta vanilije
  • Glazura: 150 g tamne čokolade, 2 žlice meda, 2 žlice ulja

Priprema:

Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte ohlađen na manje komade narezan maslac, te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Umotajte  i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom.

FINI RECEPT Želite to kušati: Odličan desert od flambiranih banana, ruma i sladoleda od vanilije

Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite  kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta, u zagrijanoj pećnici na 190°C. Maknite papir i kuglice. Ostavite neka se hladi i pripremite nadjev. Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju.

Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenih košarica i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom, te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 🌺Miris kamelija🌺 11.10.2020.

    @rodijak od vlaja Dobro čovječe koji je tvoj problem sa mnom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare