To je to što me zanima!

Priča o IT torbi: Moćna tehnika izrade kuće Bottega Veneta

Intrecciato Weave ime je specifične tradicionalne tehnike po kojoj je talijanska kuća Bottega Veneta poznata, a sada je tom dizajnu novi život dao njihov dizajner Daniel Lee
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Glumica Sienna Miller ima najbolju kolekciju IT torbi

Ove sezone posvuda vidimo pletene torbice i sandale - za ovaj mikro trend "kriv" je fantastičan talijanski brend Bottega Veneta, a ime tehnici koja je osvojila svijet je Intrecciato Weave. To je posebna pletena tekstura, karakteristična za modnu kuću stvorenu davne 1966. godine. Veneta je simbol talijanske autentičnosti, majstorstva i inovacije, a ime im doslovno znači - venecijanski butik.

Danas je ovaj dizajn revitalizirao kreativni direktor Daniel Lee. Intrecciato Weave znači pletenica od kožnatih traka, rađena na specifičan način koji kreaciji daje čvrstoću, elastičnost i estetsku vrijednost.

JER NAOČALE SU BITNE Romeo Beckham inspirira se stilom svog kuma Elton Johna

Intrecciato Weave predstavljen je po prvi puta u sedamdesetima, kao detalj na torbama, no nakon velikog uspjeha, brend je ovaj stil proširio na druge detalje kao što su cipele i nakit, ali i namještaj.

PROLJETNI TRENDOVI Satenska suknja iz 90-ih vraća se kao jedan od ljetnih hitova

Ova sezona dala je novi život legendarnoj tehnici te ju je dizajner Daniel Lee smjestio na torbe raznih veličina, a među popularnijima je takozvana The Pouch. Jedne imaju resice, a druge podsjećaju na jastučić.

Ovo je dokaz da slavna stara tehnika ne gubi na modernosti, ako je kvalitetna i autentična.

SUPER STYLISH Proljetni chic: Kako nositi jednostavne bijele traperice?

Daniel Lee uveo je razne veličine tkanja, odnosno na nekim su kreacijama trake deblje, što donosi novi uzorak. Ovaj stil pojavljuje se i na sandalama od pletene kože, koje su ove sezone također mega hit, već ih vidimo u svim high-street dućanima.

U ZAGREBU Dizajner Ivan Alduk predstavlja svoj novi elegantan showroom

Unatoč brzim trendovima i smjenama stilova na modnom tronu, specifičnost poput ove visoko je cijenjena u svijetu mode. Gotovo 50 godina tradicije talijanskog brenda uzdiže ga iznad mnogih, a tehnika poput Intrecciato Weave očito ima snagu zavladati svijetom stila kad god poželi.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Glumica Sienna Miller ima najbolju kolekciju IT torbi

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sivonja_VesnaZG 13.05.2020.

    kad pogledam da doma imam torbicu LV vrijedna 2500e-mislim stvarno!Valjda to ženama neš znači!

Komentiraj...
Vidi sve komentare