To je to što me zanima!

Prije vježbanja je bolja banana umjesto energetskog pića

Banane sadrže posebnu kombinaciju šećera koja tijelu daje dovoljno energije da izdrži sve napore. Uz to je bogata kalijem i puno zdravija od energetskih napitaka
Vidi originalni članak

Umjesto energetskog napitka prije vježbanja pojedite bananu jer će vam dati istu količinu energije, otkrilo je istraživanje Kampusa za istraživanje Sjeverna Karolina provedeno na profesionalnim biciklistima. 

Prva grupa profesionalnih biciklista je na utrci dugoj 75 kilometara svakih 15 minuta popila čašu pića bogatog ugljikohidratima, a druga grupa je pojela pola banane, prenosi The Huffington Post. Banane su na organizam imale isti učinak kao i energetska pića, s time da su one ipak zdravije, ukazuju stručnjaci. Za razliku od energetskih pića, bogate su antioksidansima, hranjivim vlaknima, kalijem i vitaminom B6. Upravo posebna kombinacija šećera koju sadrže daje organizmu energiju. 

- Velik broj sportaša ne voli piti energetska pića jer je to zapravo zašećerena voda s određenom vrstom okusa. Rezultati istraživanja pokazali su da banane imaju isti učinak na izdržljivost organizma kao i ta pića, samo su puno zdravije - objasnio je voditelj istraživanja dr. David Nieman.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kizo1007 07.06.2012.

    Poznavao sam jednu Ban Anu, stari moj koje je ta imala kombinacije, koje je ta napore mogla izdržat, a sve to zahvaljujući svom energetskom bogatstvu ;-D

  • Ovca009 05.06.2012.

    Banana je to, jel jasno prijatelju.

  • MisterMe 05.06.2012.

    Lol a ja se piram zasto sam se udebljao 5 kila ovaj mjesec :D .. nakon svake vjezbe pojedem 2-3 banane :D .. to mi je glavni energetski izvor :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare