To je to što me zanima!

Pripremite domaće neškodljivo sredstvo protiv putne mučnine

Kemijski spojevi koji daju njegov pikantan okus smanjuju želučane grčeve, neutraliziraju probavne kiseline i inhibiraju “centar za povraćanje” u mozgu, a pritom ne izaziva pospanost
Vidi originalni članak

Šalicu kuhanog đumbira (može i svježeg) stavite u tri decilitra vode zakuhane s velikom šalicom smeđeg šećera pa miješajte sve dok voda ne ispari nakon čega će se šećer hvatati za komade đumbira. Ovako pripremljeni đumbir, dok je još topli, možete dodatno, prema želji, uvaljati u kristal i smeđi šećer.Protiv mučnine možete žvakati komadić svježeg ili ušećerenog đumbira ili na maramicu ukapati jednu do dvije kapi eteričnog ulja đumbira te udisati kad se javi mučnina.

Kemijski spojevi koji daju njegov pikantan okus smanjuju želučane grčeve, neutraliziraju probavne kiseline i inhibiraju “centar za povraćanje” u mozgu. Liječnici ga preporučuju kod ovog problema jer ne izaziva pospanost kao i ostali lijekovi. Također, ova biljka posve je sigurna za upotrebu u trudnoći, te se također može koristiti za olakšanje trudničkih mučnina.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.11.2019.

    đumbir je najbiolji lijek protiv mučnine

Komentiraj...
Vidi sve komentare