Talijanski sladoled od banane i limuna Sastojci: 4 oguljene banane, 225 g šećera, limun, 500 ml vode, uređaj za sladoled (može poslužiti i obični ručni mikser ) Priprema: Banane ogulite, narežite te izgnječite vilicom ili propasirajte. Izgnječenim bananama dodajte iscijeđen limunov sok. Sve promiješajte mikserom. U otvorenoj posudi zagrijte vodu i šećer oko pet minuta ili dok se šećer ne rastopi. U smjesu od banana i limuna dodajte vodu s rastopljenim šećerom. Pustite da se ohladi. Stavite u uređaj za sladoled ili izmiksajte. Lagani mliječni sladoled od kokosa Sastojci: 275 ml mlijeka od kokosa, 350 ml svježeg vrhnja, 2 jaja, 2 žumanjka, 100 g šećera, žličica vanilijina ekstrakta, sol Priprema: Mlijeko od kokosa i vrhnje kuhajte 5 min. Istucite jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol. Duboku zdjelu stavite u veću s kipućom vodom i u nju ulijte smjesu s jajima te polako dodajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Na pari kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Pustite da se ohladi i stavite u zamrzivač sat vremena. Izmiksajte i ponovno zamrznite. Vodeni sladoled od limunove kore i soka Sastojci: 150 g šećera, 500 ml vode, limunova kora od pola limuna, iscijeđen sok triju limuna, pola bjelanjka Priprema: U posudu stavite 500 ml vode, šećer i ribanu limunovu koru te pustite da lagano vrije 10 minuta ili dok se šećer ne otopi. Pokrijte i pustite da se ohladi. Istucite bjelanjak. U smjesu dodajte limunov sok i čvrsti snijeg od bjelanjka. Miješajte ga u smjeru kazaljke na satu. Ulijte u uređaj za sladoled i pustite da se ohladi. Sladoled možete ukrasiti sjeckanom limunovom korom. Domaći sladoled od meda i likera Sastojci: 2 dcl mlijeka, 15 dkg tekućeg meda, 3 žumanjka, 2,5 dcl slatkog vrhnja, žličica likera po izboru Priprema: Zakuhajte mlijeko, maknite ga sa štednjaka i polako dolijevajte med neprekidno lupajući žlicom za snijeg. Vratite na štednjak, zagrijavajte i čim smjesa zavri, maknite je s vatre. U posebnoj zdjeli miješajte jednu minutu žumanjke sa slatkim vrhnjem. Smjesu zatim polako dolijevajte u vrelo mlijeko. U gotov sladoled ulijte žličicu likera po izboru, za miris. Ohladite.