To je to što me zanima!

Pripremite osvježavajuće ledene poslastice

Ukusne sladolede možete pripremiti kod kuće. Za neke od ovih recepata trebat će vam uređaj za sladoled, dok je za druge sasvim dovoljan mikser
Vidi originalni članak

Talijanski sladoled od banane i limuna Sastojci: 4 oguljene banane, 225 g šećera, limun, 500 ml vode, uređaj za sladoled (može poslužiti i obični ručni mikser ) Priprema: Banane ogulite, narežite te izgnječite vilicom ili propasirajte. Izgnječenim bananama dodajte iscijeđen limunov sok. Sve promiješajte mikserom. U otvorenoj posudi zagrijte vodu i šećer oko pet minuta ili dok se šećer ne rastopi. U smjesu od banana i limuna dodajte vodu s rastopljenim šećerom. Pustite da se ohladi. Stavite u uređaj za sladoled ili izmiksajte. Lagani mliječni sladoled od kokosa Sastojci: 275 ml mlijeka od kokosa, 350 ml svježeg vrhnja, 2 jaja, 2 žumanjka, 100 g šećera, žličica vanilijina ekstrakta, sol Priprema: Mlijeko od kokosa i vrhnje kuhajte 5 min. Istucite jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol. Duboku zdjelu stavite u veću s kipućom vodom i u nju ulijte smjesu s jajima te polako dodajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Na pari kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Pustite da se ohladi i stavite u zamrzivač sat vremena. Izmiksajte i ponovno zamrznite. Vodeni sladoled od limunove kore i soka Sastojci: 150 g šećera, 500 ml vode, limunova kora od pola limuna, iscijeđen sok triju limuna, pola bjelanjka Priprema: U posudu stavite 500 ml vode, šećer i ribanu limunovu koru te pustite da lagano vrije 10 minuta ili dok se šećer ne otopi. Pokrijte i pustite da se ohladi. Istucite bjelanjak. U smjesu dodajte limunov sok i čvrsti snijeg od bjelanjka. Miješajte ga u smjeru kazaljke na satu. Ulijte u uređaj za sladoled i pustite da se ohladi. Sladoled možete ukrasiti sjeckanom limunovom korom. Domaći sladoled od meda i likera Sastojci: 2 dcl mlijeka, 15 dkg tekućeg meda, 3 žumanjka, 2,5 dcl slatkog vrhnja, žličica likera po izboru Priprema: Zakuhajte mlijeko, maknite ga sa štednjaka i polako dolijevajte med neprekidno lupajući žlicom za snijeg. Vratite na štednjak, zagrijavajte i čim smjesa zavri, maknite je s vatre. U posebnoj zdjeli miješajte jednu minutu žumanjke sa slatkim vrhnjem. Smjesu zatim polako dolijevajte u vrelo mlijeko. U gotov sladoled ulijte žličicu likera po izboru, za miris. Ohladite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare