Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pripremite osvježavajuće ledene poslastice

Pripremite osvježavajuće ledene poslastice
1

Ukusne sladolede možete pripremiti kod kuće. Za neke od ovih recepata trebat će vam uređaj za sladoled, dok je za druge sasvim dovoljan mikser

VIDEO

Talijanski sladoled od banane i limuna Sastojci: 4 oguljene banane, 225 g šećera, limun, 500 ml vode, uređaj za sladoled (može poslužiti i obični ručni mikser ) Priprema: Banane ogulite, narežite te izgnječite vilicom ili propasirajte. Izgnječenim bananama dodajte iscijeđen limunov sok. Sve promiješajte mikserom. U otvorenoj posudi zagrijte vodu i šećer oko pet minuta ili dok se šećer ne rastopi. U smjesu od banana i limuna dodajte vodu s rastopljenim šećerom. Pustite da se ohladi. Stavite u uređaj za sladoled ili izmiksajte. Lagani mliječni sladoled od kokosa Sastojci: 275 ml mlijeka od kokosa, 350 ml svježeg vrhnja, 2 jaja, 2 žumanjka, 100 g šećera, žličica vanilijina ekstrakta, sol Priprema: Mlijeko od kokosa i vrhnje kuhajte 5 min. Istucite jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol. Duboku zdjelu stavite u veću s kipućom vodom i u nju ulijte smjesu s jajima te polako dodajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Na pari kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Pustite da se ohladi i stavite u zamrzivač sat vremena. Izmiksajte i ponovno zamrznite. Vodeni sladoled od limunove kore i soka Sastojci: 150 g šećera, 500 ml vode, limunova kora od pola limuna, iscijeđen sok triju limuna, pola bjelanjka Priprema: U posudu stavite 500 ml vode, šećer i ribanu limunovu koru te pustite da lagano vrije 10 minuta ili dok se šećer ne otopi. Pokrijte i pustite da se ohladi. Istucite bjelanjak. U smjesu dodajte limunov sok i čvrsti snijeg od bjelanjka. Miješajte ga u smjeru kazaljke na satu. Ulijte u uređaj za sladoled i pustite da se ohladi. Sladoled možete ukrasiti sjeckanom limunovom korom. Domaći sladoled od meda i likera Sastojci: 2 dcl mlijeka, 15 dkg tekućeg meda, 3 žumanjka, 2,5 dcl slatkog vrhnja, žličica likera po izboru Priprema: Zakuhajte mlijeko, maknite ga sa štednjaka i polako dolijevajte med neprekidno lupajući žlicom za snijeg. Vratite na štednjak, zagrijavajte i čim smjesa zavri, maknite je s vatre. U posebnoj zdjeli miješajte jednu minutu žumanjke sa slatkim vrhnjem. Smjesu zatim polako dolijevajte u vrelo mlijeko. U gotov sladoled ulijte žličicu likera po izboru, za miris. Ohladite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač
'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'
NEOBIČNA PRIČA

'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'

Odluka o ponovnom braku s bivšim supružnikom nije uobičajena, a oni koji to učine obično imaju jak razlog vjerovati da je to pravi izbor. Tako je bilo i u ovom slučaju...