To je to što me zanima!

Pripremite piletinu Oprah Winfrey ili penne J. Bonda

Oprah priprema prženu piletinu bez prženja, Tom Cruise obožava tjesteninu kao i Pierce Brosnan. Julija Roberts priprema hrskave pečene breskve
Vidi originalni članak

Hollywoodskim glumcima najvažnije je kupovati organsku hranu koja nije izložena štetnim utjecajima. Glumica Kate Hudson uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, no pri odabiru hrane pozorno čita etikete. Julia Roberts pak potpuno se posvetila zdravoj prehrani nakon rođenja svoje troje djece, a savjetuje da se kuhaju manje porcije kako bi se hrana manje bacala. Tom Cruise je također veliki gurman. Svoje recepte dijelio je s javnosti već nekoliko puta, a otkrio je i mali trik. Ljusku češnjaka, kaže, možete skinuti u jednom potezu, i to ako ga lagano zgnječite nožem. Pobornica zdrave hrane Oprah Winfrey savjetuje da je hranu najbolje kupovati od lokalnih proizvođača jer je kod njih najsvježija. Podsjeća da hranu treba cijeniti i da na nju vrijedi potrošiti više nego na kućansku opremu, kao što danas mnogi čine.

ŠPAGETI CARBONARA A LA TOM CRUISE
Sastojci: 1 luk, 2 češnja češnjaka, 8-10 kriški slanine, 3-4 jaja, 500 g špageta, parmezan, maslinovo ulje
Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Dodajte sitno rezani češnjak, nasjeckani luk i slaninu narezanu na kockice. Pržite oko tri minute. U posebnoj zdjeli umutite jaja s malo soli i svježeg papra. Zagrijte posudu s posoljenom vodom. Skuhajte špagete al dente, ocijedite i vratite na vatru pa odmah dodajte jaja i miješajte dok jaja ne budu pečena. Umiješajte slaninu i luk, pospite parmezanom i poslužite.

PILETINA OPRAH WINFREY
Sastojci: 6 bataka, 6 polovica pilećih prsa, 875 ml hladne vode, 250 ml nemasnog jogurta, ulje, 200 g krušnih mrvica, 110 g brašna, 1/2 žličice češnjaka u prahu, bosiljak, origano, majčina dušica, papar
Odstranite kožicu. Piletinu stavite u posudu s vodom. Pleh namažite uljem. Jogurt stavite u posebnu zdjelu. Ostale sastojke stavite u vrećicu i protresite. Izvadite piletinu iz vode i umočite u jogurt. Komad po komad piletine stavljajte u vrećicu sa smjesom i nakon toga ih poprskajte uljem. Stavite u pleh i pecite na 200 °C oko 1 sat. Okrećite svakih 20 min.

PENNE PIERCEA BROSNANA
Sastojci: maslinovo ulje, 4 svježa velika vrganja, 1 češanj češnjaka, svježi peršin, 1/2 šalice bijelog vina, 1 šalica isjeckane oguljene rajčice bez soka, 500 g tjestenine penne, 2 žlice parmezana
Zagrijte maslinovo ulje i dodajte vrganje narezane na trakice, nasjeckani češnjak i malo peršina. Posolite i popaprite. Dodajte vino i pričekajte da alkohol ispari. Dodajte rajčicu i kuhajte oko pet minuta. U posebnoj zdjeli skuhajte penne al dente. Ocijedite tjesteninu i dodajte ostatku u tavi. Pospite parmezanom, promiješajte i kuhajte još dvije minute. Poslužite vruće. Začinite dodatno po potrebi.

BRESKVE JULIJE ROBERTS
Sastojci: 7 zrelih breskvi, 4 žlice limunova soka, 2 žlice viskija, 100 g smeđeg šećera, 4 žlice maslaca; Za preljev: 165 g brašna, po 50 g smeđeg i bijelog šećera, 1 žličica cimeta, 340 g maslaca
Breskve narežite na kockice, a pećnicu zagrijte na 180 °C. Pomiješajte breskve s limunovim sokom. Dodajte viski, šećer, smeđi šećer i dobro promiješajte. Pleh premažite maslacom, stavite smjesu i komadiće maslaca. Pomiješajte brašno, šećer i cimet. Maslac dodajite postupno. Pospite po breskvama. Prekrijte folijom i pecite 40 minuta. Skinite foliju pa pecite još 5-10 minuta. Kratko ohladite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare