To je to što me zanima!

Prirodna i ljekovita ulja odličan su borac protiv bora i ožiljaka

Njega u bočici ulja: Gospina trava smiruje upale i liječi rane, arganovo ulje usporava starenje, a eterično ulje jasmina obnavlja kožu i čini je mekom i podatnom
Vidi originalni članak

Drvo argana raste u Maroku, a Berberi ga zovu “drvo života”. Njegovo ulje izuzetno djeluje na kožu, a unatoč visokoj cijeni, žene ga upotrebljavaju zbog toga što sprečava nastajanje bora jer ima veliku količinu vitamina E (najsnažniji antioksidans koji neutralizira slobodne radikale). 

Arganovo ulje štiti stanice od oksidacije i tako usporava proces starenja, a pomaže i obnavljanju kože od ožiljaka. Utrljavanjem se sprečavaju strije tijekom trudnoće, a rabe ga i u liječenju psorijaze. No i ulje ruže koristi se za njegu upaljene i suhe kože, a također usporava starenja kože. Eterično ulje jasmina divno djeluje na kožu, ali nije preporučljivo u trudnoći i ne smiju se primjenjivati koncentracije veće od 0,5 posto.

Ulje gospine trave pomaže kod upala

Ulje gospine trave pomoći će kod upalnih procesa kože. Oblozi od gospine trave koriste se kod rana, opeklina, sunčanih opeklina, ugriza insekata i prhutanja kože.

Ružino ulje za divnu kožu

U pet žlica šećera dodajte dvije žlice bademova ulja, žličicu meda te tri kapi eteričnog ulja ruže. Nanesite na vlažnu kožu, nakon pilinga postat će svilenkasta.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare