To je to što me zanima!

Prirodni lijek za srce časne Hildegarde star čak 800 godina

Recept časne sestre Hildegarde protiv srčanih problema preuzeli su i mnogi liječnici te ga objavljivali u svojim djelima. Ona je zdravlje gledala kao dio veće cjeline, božanske prirode
Vidi originalni članak

U svojim medicinskim djelima Hildegarda opisuje iznimnom točnošću mnoge bolesti i njihove simptome te ih razlikuje ovisno o uzrocima. Sveta Hildegarda iz Bingena (1098-1179.) bila je srednjovjekovna redovnica koja je tijekom cijelog života tvrdila da ima vizije putem kojih je prenosila spoznaje dobivene od Božjega glasnika.

Pripravci uključuju sastojke kojih nema u njenom kraju i koje ona nikad nije vidjela. U svojim promatranjima sestra Hildegarda iz Bingena čovjekovo zdravlje vidi kao dio veće cjeline, božanske prirode. Stoga sile koje vladaju prirodom i duhovnim svijetom vladaju i čovjekovim zdravljem.

Vino za srčane bolesnike

Vino za pomoć srčanim bolesnicima koji imaju problema s treperenjem, probadanjem, lupanjem i preskakanjem srca,djelotvorno je i kod aritmije, a postiže rezultate i kod neugodne angine pektoris. Potrebno: stabljike peršina – 10 komada; domaće vino – 1 litra – crno ili bijelo, najvažnije je da je potpuno prirodno; vinski ocat – 2 velike žlice; domaći prirodni med 300 grama.

Oniks i vino za srce

Koga muče boli u srcu ili rebrima, neka zagrije oniks (poludragi kamen) u rukama ili na koži tijela i neka u lončiću na vatri zagrije vino, ukloni lončić s vatre, drži oniks iznad isparavajućeg vina kako bi se znoj što izbija iz njega pomiješao s vinom, a tad neka ga ponovno stavi u vino. Neka vino odmah pije pa će srčana bol proći.

Kako se priprema prirodni lijek za srce

Desetak potpuno svježih stabljika peršina s lišćem, ali bez korijena, stavite u litru prirodnog čistog vina( može i crno i bijelo - samo da je domaće) i dodate mu jednu do dvije velike jušne žlice vinskog octa. Na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta (oprez – pjeni se). Kasnije dodajte meda, i to pravog pčelinjeg, i lagano kuhajte 4 minute.Dok je još vruće, vino za srce dobro procijedite i prelijte u staklene boce (koje ste prethodno dezinficirali koncentriranim alkoholom).

Što bolje zatvorite bocu s lijekom.Na dnu boce nastaje talog, koji također slobodno možete piti jer ne šteti, štoviše veoma je ljekovit. Preporuka je dnevno uzimati jednu do dvije jušne žlice ovog prirodnog lijeka, sve dok se tegobe ne ublaže i potpuno ne iščeznu. Kod težih srčanih oboljenja vino za srce se može uzimati više mjeseci. Maksimalna doza je 3 jušne žlice po danu, i to samo kod najtežih bolesnika.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ruzmarin 04.03.2017.

    Smrt peronospori, život vinogradima!

  • Miške 04.03.2017.

    Za dobar rad srca je važno voditi ljubav ( jel sam to oprezno rekao, da nebi odrapio onako po domaći).

  • Miške 04.03.2017.

    Dobra je ta sestra Hildergard. Zato su naši stari Zagorci svako večer se okupili a na stolu je bila litra domaćeg vina. Peršin su jeli, a i domaći ocat pili . Meda je uvijek bilo. No to je stoga što smo mi bili Južna Štajerska sve do Zagreba i pod njemačkim pozitivnim utjecajem. Živjeli! ( U prijevodu). ;Mediteranci imaju svoje: blitvu , maslinovo ulje, svježu morsku ribu ( najbolje za srce). Da, sve to prije robnih centara. Neka ih vrag nosi. MI smo njihovo "novo tržište" za istovar prehrambenog smeća. Proklet bio tko nam je uveo korporativni liberalni kapitalizam .. "Zna se".

Komentiraj...
Vidi sve komentare