To je to što me zanima!

Probajte nešto novo - recept za finu vegansku čokoladnu tortu

Ako volite jesti kolače, a ne podnosite jaja ili ste jednostavno vegan, onda morate ispeći ovu vegansku tortu koja je vrlo jednostavna za napraviti i savršena je za rođendanske proslave
Vidi originalni članak

Vrhunska torta od veganske čokolade

Sastojci (za osam osoba):

  • 120 g običnog brašna
  • 150 g kakaa u prahu
  • 1,5 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Javorov sirup od 250 ml
  • 350 ml mlijeka na biljnoj bazi
  • Maslac na biljnoj bazi, za podmazivanje

MAKE-UP IGRE Naglasite pigmente u šarenici: Tuš za oči u tonu mora i tirkiza

Za glazuru:

  • 150 g kakaa u prahu
  • 200 g šećera u prahu
  • 60 g maslaca na biljnoj bazi
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 65 ml mlijeka na biljnoj bazi

Trebat će vam i:

  • 2 x 20 cm kalupi za torte
  • Papir za pečenje
  • Blender ili električni mikser
  • Stalak za hlađenje
  • Spatula ili dugi glatki nož

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva. U kalupe za torte položite papir za pečenje i nacrtajte krugove, a zatim izrežite krugove. Podmažite unutrašnjost kalupa maslacem na biljnoj bazi i položite papirnate krugove na dno. Podmažite s još maslaca. Brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, javorov sirup i mlijeko na biljnoj bazi stavite u blender i napravite jednoličnu smjesu (ili stavite sastojke u posudu i miješajte mikserom 1-2 minute).

ČEKALA DA ZASPI Žena zapalila muža jer je mislila da joj je otrovao pileća krilca

Ulijte pola smjese u svaki lim i pazite da je jednako podijeljena. Stavite kalupe u pećnicu na srednju policu i pecite 25 minuta. Ne brinite ako kolač malo pukne tijekom pečenja, to će sve kasnije biti prekriveno glazurom. Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi u kalupima. Biskviti će biti prilično krhki, pa ih pažljivo izvucite iz kalupa na rešetku za hlađenje i stavite ih u hladnjak na najmanje 30 minuta.

90-MINUTNI CIKLUSI Kako izračunati kada bi trebali ići spavati - za odmorna jutra

Za glazuru stavite kakao u prahu, šećer u prahu, maslac na biljnoj bazi, ekstrakt vanilije i mlijeko u posudu i miksajte kako bi dobili gustu, glatku glazuru (ili umutite blenderom). Uzmite jedan sloj torte i stavite ga na veliki tanjur, pokrijte vrh trećinom čokoladne glazure i položite drugi dio na vrh. Pokrijte cijelu tortu ostatkom glazure i stavite tortu u hladnjak na jedan sat da se stegne. Izvadite tortu iz hladnjaka, narežite je na kriške i poslužite, piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 11.06.2021.

    Ova torta mi se baš sviđa. 😁

  • sasa66 11.06.2021.

    Aha

  • MaloZesciTip 11.06.2021.

    Volio bi probati cheesecake.

Komentiraj...
Vidi sve komentare