Ako volite jesti kolače, a ne podnosite jaja ili ste jednostavno vegan, onda morate ispeći ovu vegansku tortu koja je vrlo jednostavna za napraviti i savršena je za rođendanske proslave
Lifestyle
Komentari 12
Ako volite jesti kolače, a ne podnosite jaja ili ste jednostavno vegan, onda morate ispeći ovu vegansku tortu koja je vrlo jednostavna za napraviti i savršena je za rođendanske proslave
Sastojci (za osam osoba):
Za glazuru:
Trebat će vam i:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva. U kalupe za torte položite papir za pečenje i nacrtajte krugove, a zatim izrežite krugove. Podmažite unutrašnjost kalupa maslacem na biljnoj bazi i položite papirnate krugove na dno. Podmažite s još maslaca. Brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, javorov sirup i mlijeko na biljnoj bazi stavite u blender i napravite jednoličnu smjesu (ili stavite sastojke u posudu i miješajte mikserom 1-2 minute).
Ulijte pola smjese u svaki lim i pazite da je jednako podijeljena. Stavite kalupe u pećnicu na srednju policu i pecite 25 minuta. Ne brinite ako kolač malo pukne tijekom pečenja, to će sve kasnije biti prekriveno glazurom. Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi u kalupima. Biskviti će biti prilično krhki, pa ih pažljivo izvucite iz kalupa na rešetku za hlađenje i stavite ih u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Za glazuru stavite kakao u prahu, šećer u prahu, maslac na biljnoj bazi, ekstrakt vanilije i mlijeko u posudu i miksajte kako bi dobili gustu, glatku glazuru (ili umutite blenderom). Uzmite jedan sloj torte i stavite ga na veliki tanjur, pokrijte vrh trećinom čokoladne glazure i položite drugi dio na vrh. Pokrijte cijelu tortu ostatkom glazure i stavite tortu u hladnjak na jedan sat da se stegne. Izvadite tortu iz hladnjaka, narežite je na kriške i poslužite, piše Metro.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+