To je to što me zanima!

Prodaje se vila iz serije 'Puna kuća' za 'samo' 38 milijuna kn

Izmišljena obitelj Tanner nije živjela u kući u ulici Broderick Street 1709 koja se prodaje nego su vrata i fasada vile korištene u uvodnoj špici. Fanovi serije često se tamo fotografiraju
Vidi originalni članak

Kuća u ulici Broderick Street 1709 u San Franciscu naizgled je još jedna od luksuznih kuća u nizu, ali ispred nje često možete vidjeti obožavatelje kako okidaju selfieje.

Oni su fanovi TV showa 'Puna kuća' iz 80-ih, a navedena vila koristila se za snimanje serije, točnije njene uvodne špice, prenosi Business Insider.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ulica Broderick 1709 jedna je od najslavnijih u gradu. Čak je i na listi obaveznih gradskih atrakcija jer se pojavljuje pred kraj uvodne špice u seriji.

Nekad je imala crvena vrata, a bivši izvršni producent serije Jeff Franklin za kuću je 2016. platio četiri milijuna dolara jer je namjeravao od nje napraviti repliku seta i omogućiti fanovima da je posjete i njome prošetaju.

Susjedima se nije svidjela ta ideja, pa ju je Franklin umjesto toga obnovio u moderno remek-djelo koje će kupcima biti privlačno. Sada se kuća prodaje za 5,5 milijuna dolara.

U PRIMOŠTENU Luksuzna vila Orsona Wellsa prodaje se za 20 milijuna kuna

Turisti su u jednom trenutku toliko uznemiravali susjede da je turističkim autobusima zabranjeno da se zaustavljaju ispred nje. 

Ipak, serija nikad nije snimana u toj kući, ona je korištena samo za uvodnu špicu. Zgode obitelji Tanner snimale su se u studiju.

Usprkos tome, ta je kuća na Googleu označena kao kuća iz 'Pune kuće' te se vodi kao povijesna znamenitost grada. Prostire se na tri etaže i ima 340 kvadrata. Obnovljena je i izgleda potpuno drugačije.

Na donjem katu nalaze se spavaća soba, kupaonica, dnevni boravak i šank. Ima i terasu te prostrani engleski vrt, što je rijetko u San Franciscu. Unutrašnjost je moderna i svijetla. Kuća ima čak tri velike spavaonice s kupaonicom.

Franklin nikad nije živio u kući. U svibnju 2019. godine, nakon što je obnovljena, stigla je na tržište za 6 milijuna dolara. Nakon što četiri mjeseca nisu pronašli kupca, cijena je smanjena na 5,75 milijuna dolara. Trenutno se prodaje za 5,5 milijuna dolara (38 milijuna kuna).

POGLEDAJTE GALERIJU Raskoš u Dubrovniku: Zavirite u luksuznu vilu Đurđe Tedeschi

Agenti kažu da bi budući vlasnik mogao biti obožavatelj 'Pune kuće'.

- Ako je netko ljubitelj serije, činit će mu se kao nevjerojatna prilika da posjeduje dio televizijske povijesti, ali i da ima dom koji je zaista lijep i luksuzan - rekla je agentica Swann.

Dodala je da u kamenu na stražnjem dijelu kuće postoje otisci ruku nekoliko glumaca iz serije.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare