To je to što me zanima!

Produžite svježinu začina, bez sušenja, uz ove lagane trikove

Većina začina je kratkog vijeka, ali postoje načini pomoću kojih ćete moći puno dulje sigurno koristiti za pripremu jela. Razlikuje se način na koji se održavaju tvrdi i mekani začini
Vidi originalni članak

Svježi začini pružaju bogate arome i okuse vašim jelima, ali njihov iznimno kratak životni vijek često prevari i one najiskusnije kuhare pa se posuše, a da ih niste stigli ni staviti u hranu.

POGLEDAJTE VIDEO: Saznajte sve o kurkumi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No nije isto sa svim začinima. Tvrdi začini (s drvenim peteljkama) poput timijana i ružmarina drugačije se čuvaju od mekanih poput peršina, mente ili bosiljka, piše Daily Mail.

Mekani začini, poput bosiljka, peršina i bosiljka trebaju se odmah nakon kupnje staviti uspravno u čašu napunjenu s 2,5 cm vode i spremiti u hladnjak.

Tvrdi začini će izdržati mnogo dulje ako ih nakon otpakiravanja iz ambalaže zamotate u list vlažnog kuhinjskog ručnika i pospremite u Ziplock vrećicu.

Drugi trik je da nakon korištenja preostale začine nasjeckate na sitno i zamrznete u kockicama leda. Kad kuhate samo stavite kockicu leda sa začinima u jelo. Ako ne želite razvodniti hranu, začine se može zamrznuti i u rastopljenom maslacu ili maslinovom ulju. 

Ako želite da vam zelena salata ostane duže zelena i hrskava treba je pospremiti u staklenku koja se može hermetički zatvoriti i staviti u hladnjak. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 12.05.2021.

    Bisiljak obavezno u kuhinji daje miris hrani

Komentiraj...
Vidi sve komentare