To je to što me zanima!

Proizvodi jeftinijih robnih marki jednake su kvalitete kao skupi

Nutricionistička vrijednost, udio soli, šećera, konzervansa i drugih aditiva gotovo su jednaki u namirnicama neovisno o proizvođaču, a jedino imaju nešto više masti
Vidi originalni članak

Prehrambene vrijednosti proizvoda trgovačkih marki koji se prodaju i po 40 posto nižoj cijeni, istovjetne su onima popularnih i skupljih robnih marki, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Ulster. Istraživači su kontrolirali kvalitetu popularnih namirnica poput kečapa, majoneze, čipsa, kobasica, tjestenine i mliječnih proizvoda od nekoliko različitih proizvođača.

Otkrili su da je nutricionistička vrijednost, udio soli, šećera, konzervansa i drugih aditiva gotovo jednaki neovisno o proizvođači, a ono što razlikuje proizvode robnih marki je uobičajen nešto veći sadržaj masnoća. 

- Kod kupovine nekog proizvoda, najveći utjecaj na odabir kupca imaju njegove financijske prilike, ukus i upoznatost s nekim proizvodom - zaključio je predsjednik britanskog Udruženja brandova.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • span 03.06.2011.

    Plaćeni oglas,neistinite tvrdnje!!! Poznam nekoliko ljudi koji rade u Agrokorovim pogonima,(Pik VRBovec) i znam da to nije tako!!! Razni K_proizvodi i sl.su puno nekvalitetniji!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare