To je to što me zanima!

Proljeće je blizu, vrijeme je za pripremu teletine ispod peke

Jela ispod peke svrstavaju se u vrhunske specijalitete hrvatske kuhinje. Ovako pripremljena teletina - u plitkoj posudi okružena žarom - će biti sočna, ukusna i raspadat će se u ustima
Vidi originalni članak

Obično se vatra pali na ploči kamenog roštilja i kad se skupi dovoljno žara može se početi peći. U plitku okruglu posudu slažu se meso ili riba, povrće i začini te se zatim poklope pekom koja može biti izrađena od debljeg lima, gline ili gusa zvonastog oblika.

Peka se potom prekrije žarom, a okolna vatra se mora držati u pripravnosti u slučaju da se žar počne hladiti.

Sastojci: 

  • 1,5 kg teletine bez kostiju
  • 2 dcl maslinova ulja
  • kg krumpira
  • 50 dkg svježe rajčice paprike i patlidžana
  • 2 dcl crnog vina,
  • češnjak
  • luk
  • ružmarin
  • bosiljak
  • sol i papar

RECEPT Pita sa šparogama i pršutom

Priprema:

  1. Posudu namažite maslinovim uljem te stavite krumpir narezan na ploške, dodajte ostalo povrće, začinite i promiješajte.
  2. Na povrće stavite posoljeno i začinjeno meso.
  3. Kad se vatra razgori, razgrnite žar, stavite podmetač, a na njega posudu s teletinom te poklopite pekom.
  4. Zagrnite žarom te pecite oko sat vremena.
  5. Otkrijte peku, zalijte vinom i nastavite peći.
Idi na 24sata

Komentari 33

  • eho_ 19.03.2021.

    Mmm najbolje 😍njamii 😋

  • nap 19.03.2021.

    Proljece je tu volim krumpire ispod peke paprika kapula

  • IvicaGlavan 19.03.2021.

    Pa što triba doći proljeće za to???

Komentiraj...
Vidi sve komentare