
Jela ispod peke svrstavaju se u vrhunske specijalitete hrvatske kuhinje. Ovako pripremljena teletina - u plitkoj posudi okružena žarom - će biti sočna, ukusna i raspadat će se u ustima
Lifestyle
Komentari 33Jela ispod peke svrstavaju se u vrhunske specijalitete hrvatske kuhinje. Ovako pripremljena teletina - u plitkoj posudi okružena žarom - će biti sočna, ukusna i raspadat će se u ustima
Obično se vatra pali na ploči kamenog roštilja i kad se skupi dovoljno žara može se početi peći. U plitku okruglu posudu slažu se meso ili riba, povrće i začini te se zatim poklope pekom koja može biti izrađena od debljeg lima, gline ili gusa zvonastog oblika.
Peka se potom prekrije žarom, a okolna vatra se mora držati u pripravnosti u slučaju da se žar počne hladiti.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+