To je to što me zanima!

Proljetni trend donosi povratak u ‘60-e: Tuš i istaknute obrve

S modnih pista: Istaknute obrve i oči, crni tuš i ‘gole’ usne trend su koji će se sigurno nastaviti i sljedeće sezone, a retro look nije teško postiću uz trikove
Vidi originalni članak

Makeup trendovi proljeće/ljeto 2013. u znaku su raskalašenih šezdesetih, koje su nadahnule dizajnere iz velikih modnih kuća, od Louisa Vuittona do Chanela. 

U glavnoj su ulozi oči, koje su izražajne i istaknute crnim tušem. Crnom su crtom obrubljeni i gornji i donji kapci, a ona se proteže i u nabore kapaka istaknute tamnim sjenilima, kao na modelima Marca Jacobsa. Oči su dodatno istaknute jakim geometrijski oblikovanim obrvama. Koža je besprijekorno glatka i svijetla, a usne su neprimjetne, u boji tena, tek neznatno istaknute sjajilom. Chanelova vizija makeupa ‘60-ih više je futuristička. Oči su istaknute srebrnim sjenilima, a usne su u blijedim nijansama breskve. Louis Vuitton je boju breskve “rezervirao” za sjenila koja su decentna sjaja. Oči su ukrašene bogatim trepavicama, s nekoliko slojeva maskare, a usne su ružičaste. 

Michael Kors predlaže kombinaciju sjenila akvamarin i kiselozelenih nijansi tik iznad nabora kapaka. Na usnama Moschinovih modela narančasto je sjajilo, a oči su uokvirene dugim trepavicama. Sudeći prema nedavnim revijama jesen - zima 2013./14. taj će se trend zadržati najmanje još jednu sezonu, stoga nećete baciti novac kupite li tekući tuš i neupadljivo sjajilo.

Fiksirajte obrve gelom

Obrve definirajte tamnom olovkom, prahom im dodajte boju, a gelom za obrve definirajte te fiksirajte njihov oblik. U stil ‘60-ih savršeno se uklapaju i sjenila u nijansama espressa. 

Više slojeva maskare 

Trepavice obavezno uvijte te ih istaknite s mnogo slojeva maskare. Želite li postići tzv. doll eyes look, odvažite se i poigrajte umjetnim trepavicama gotovo jednake dužine i na gornjem i na donjem kapku.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zloča21 19.04.2013.

    sve super osim obrva... to much za moj ukus

  • SanjaPataki 18.04.2013.

    Koji je ovo užas. Čista katastrofa. Fuj. Najbolje nešto između ovih četki i onih tankih linija.

  • bezinspiracije 18.04.2013.

    Guste obrve su mi lijepe, ali ove na slikama su mi malo preguste i pretamne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare