To je to što me zanima!

Proljetno čišćenje je 'team building’ za cijelu obitelj

Počnite odozgo prema dolje usisavajući paučinu i skupljajući prašinu sa zidova mekanom suhom krpom, a zatim slijedi usisavanje i pranje prozora
Vidi originalni članak

Pozitivne riječi imaju toliko snažno djelovanje da mogu promijeniti strukturu vode pa zašto ih ne iskoristiti za podizanje motivacije za predblagdansko čišćenje. Usisavanje, razvrstavanje predmeta za bacanje ili pranje prozora odličan je “team building” za cijelu obitelj jer će potaknuti pozitivno raspoloženje. Madraci, jastuci i plahte spremište su za prašinu koja, iako se ne vidi, izaziva alergije i astmu. Mješavinu mrtvih stanica kože i vlage eliminirat će pranje na 40 stupnjeva, a ne treba zaboraviti ni na tepihe i dječje plišane igračke. Možete ih i staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Spavate li mokre kose, morat ćete češće prati posteljinu jer vlaga potiče rast grinja.

Alkohol i prozori uklanjaju plijesan
Plijesan se skuplja u vlažnim prostorijama koje se rijetko prozračuju i može narasti već za 48 sati. Najučinkovitije sredstvo je 80-postotni alkohol, no potrebno je i često prozračivanje. Ne smije biti slabiji od toga jer ga razblaži vlaga na koju se nanosi. Osim u kupaonici i podrumima, skriva se na zidovima ili u tepisima te na drvenom namještaju.

Čišćenje doslovno izaziva glavobolju
Kemikalije iz sredstava za čišćenje mogu naštetiti dišnim putevima i cjelokupnom organizmu pa čišćenje može doslovno uzrokovati glavobolju. Upotrebljavajte ocat, sodu bikarbonu i limun.

Tepih se ne čisti tekućim deterdžentom
Mineralna voda odlično čisti mrlje od hrane i crnog vina s tepiha, a poslužit će i prašak za pecivo pomiješan s vodom. Izbjegavajte tekući deterdženti jer se skuplja u u tkanini i potiče dodatno nakupljanje prljavštine.



Idi na 24sata

Komentari 2

  • silmaga 01.04.2010.

    Da, da, da...

  • Maxich_1 01.04.2010.

    kod mene je to samo building i to samo za mene... :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare