To je to što me zanima!

Promocija novog romana "Tragovi" autorice Marijane Dokoze

Vidi originalni članak

Promocija romana Tragovi, književnice, urednice Fenix Magazina i novinarke Večernjeg lista predstavljen je u nedjelju uvečer u prepunom dvorištu Osnovne škole Galovac u Galovcu pokraj Zadra. Roman je prije nekoliko dana izišao u nakladi 24 sata, a kako su na promociji kazali ugledni književnici i publicisti Tomislav Marijan Bilosnić i Ante Gugo, riječ je i intrigantnoj i napetoj priči u kojoj će se brojni čitatelji pronaći.

Pišući životne priče, priče koje na prvu prepoznajemo u stvarnosti svakodnevne zbilje, a koje su podjednako pune ushita i bola, krikova i uzdaha, banalnoti, protesta, strepnji, razočaranja, slutnji, razaranja, tragedija, ponekad i kvri, standardnih i konkretnih tema, bez apstrakcija i osjenarstva, koje pri tome nikad ne ostaju i bez lirskih tragova, Marijana Dokoza od početka svoga djela vrlo vješto vrza konce u čiju se konačnu mrežu umrežuju podjednako svi likovi, njhova duhovna, pa i fizička raspoloženja i stanja kao i svaka aktualna projena prostora kojm se kreću. Takav je slučaj i u romanu Tragovi, koji doista na izuzetno čitko raspričano, s detaljima koje možda u stvarnosti i ne bi zamijetili, govori o velikim i bolno ranjivim, a ipet zvjezdano strastvenim iskustvima ljubavnih vrućica; tako da slijedeći tragove ove priče od punih trideset poglavlja jednostavno povjerujemo kako je riječ o iskustvu koje istinito duboko - kazao je Tomislav Marijan Bilosnić.

I Ante Gugo složio se kako je riječ o realističnoj životnoj prili koja se ne može uspoređivati s lakim štivom. U ovom romanu se glavni junaci ne zaljube na prvi pogled i ne završe u krevetu nakon prvog pića. Ov prila ima elemente psihološkog trilera - zaključio je Gugo.
I Tomislav Mrijan Bilosnić i Ante Gugo su se složili kako roman ostavlja bez daha, a svakom novom stranicom tjera čitatelje da čitaju dalje. - Uzbuđenje i iščekivanje prati roman na svakoj stranici - kazali su.


Sama autorica je istaknula kako je ponosna i puna emocija jer je novi roman predstavljen upravo u njenom rodnom mjestu i pred brojnom publikom. - Pomalo sam strahovala od ove promocije jer predstaviti se u vlastitoj kući je najteže. Zato vam hvala što ste me ovako toplo dočekali - kazala je Marijana Dokoza.


Otkrila je i zašto naslov romana Tragovi: stinska ljubav se dogodi samo jednom u životu. Je li ona zabranjena ili nije, to ne utječe na trag koji ostavi za cijeli život. Mislim da se u životu čovjek može puno puta zaljubiti, ali samo jednom istinski voljeti. Te zaljubljenosti ne ostave trag, tek sjenu, ali istinska ljubav uvijek ostavi neizbrisiv trag i ona diktira život. Tragovi nisu ljubavni roman, to je roman o ljubavi koja se dogodila slučajno, neočekivano, ljudima koji je nisu tražili, ali su je dobili. Roman o dvoje ljudi koje je sudbina spojila kad možda nije smjela. O ljudima koji na tom putu proživljavaju uzbuđenje, strast, sreću, tugu, iščekivanje jedno drugoga, koji se preispituju, ali ne mogu pobjeći sudbini - kazala je Marijana Dokoza

Knjigu također potražite na svim kioscima po cijeni od 59,90 kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare