To je to što me zanima!

Pronašli su lijek: Kikiriki će se napokon moći jesti bez straha

Do sada je jedini tretman bila oralna imunoterapija u kojoj su pacijentima davane male količine sastojka na koji su alergični kako bi se s vrmenom razvila tolerancija, a takva terapija zna potrajati od šest mjeseci do godine dana
Vidi originalni članak

Istraživači sa Sveučilišta Stanford razvili su lijek koji može pružiti privremenu zaštitu od najtežih reakcija zbog alergije na kikiriki.

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu antitijelima, odnosno djelovanjem molekula IL-33, odgovornih za lančanu alergijsku reakciju. Od ove alergije pati 2,5 posto djece u SAD-u.

Do sada je jedini tretman bila oralna imunoterapija u kojoj su pacijentima davane male količine sastojka na koji su alergični kako bi se s vrmenom razvila tolerancija, a takva terapija zna potrajati od šest mjeseci do godine dana i tijekom nje česte su alergijske reakcije.

ZABAVNE ČINJENICE Muška intima: Po noći se diže i do 6 puta, a orgazam traje 6 s

U suprotnosti s tim, 73% pacijenata koji su primili tretman antitijelima mogli su konzumirati manje količine kikirikija 15 dana nakon primanja terapije.

ISPOVIJEST MAJKE 'Svojim dodirom je spasio život bratu blizancu u inkubatoru'

- Ono što je odlično kod ovog tretmana kao opcije za alergičare je da oni ne moraju jesti hranu na koju su alergični kako bi razvili toleranciju. Iako je sve još u eksperimantalnoj fazi, nadamo se da će ovaj tretman raditi na mnogo alergija na hranu, a ne samo na kikiriki - rekla je jedna od autorica studije, dr. Kari Nadeau.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 20.11.2019.

    volim kikirikijev maslac

  • Cirenac 20.11.2019.

    Izuzev HDZ-e nisam ni našto drugo alergičan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare