To je to što me zanima!

Provjerite imate li ovaj sladoled kod kuće! Povlače ga s tržišta zbog štetnih sastojaka

'Molimo Vas da sporni artikl vratite u u objekt iz kojeg ste ga kupili. Ovim putem Vam se želimo ispričati na mogućim neugodnostima uzrokovanim ovim opozivom'
Vidi originalni članak

- Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Häagen-Dazs Macadamia orah tub, 460 ml, LOT broja 4281488, upotrijebiti do 21.04.2023. zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u sirovini korištenoj u proizvodnji sladoleda - stoji na internetskoj stranici Državnog inspektorata.

Radi se o popularnom sladoledu koji u spomenutoj seriji sadrži štetne sastojke. Pojasnili su o čemu se radi.

- Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ. Podaci o proizvodu: Proizvođač: Häagen-Dazs, Mofflaines, Arras, Francuska. Veleprodaja: Stanić d.o.o., Kerestinec, Sveta Nedelja. Ova obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima - napomenuli su.

Iz tvrtke Stanić d.o.o su pozvali kupce da slobodno vrate proizvod.

-  Uslijed službene kontrole ustanovljeno je da navedeni proizvod s rokom trajanja 21.04.2023., sadrži povećane količine 2-kloretanola u sirovini. Molimo Vas da sporni artikl vratite u u objekt iz kojeg ste ga kupili. Ovim putem Vam se želimo ispričati na mogućim neugodnostima uzrokovanim ovim opozivom - napisali su na svojoj internetskoj stranici.

U POVRĆU JE MANJE Porast tragova pesticida u voću koje se uzgaja u Europskoj uniji

Prije nešto više od mjesec dana s tržišta su povukli sladoled od vanilije istog proizvođača 'zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u sirovini korištenoj u proizvodnji'.

'Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Häagen-Dazs Vanilija. 460 ml, LOT 4251427, roka trajanja 27.02.2023. i LOT 4284602, roka trajanja 08.05.2023. zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u sirovini korištenoj u proizvodnji sladoleda', napisali su tada u svojoj obavijesti za potrošače.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 23.08.2022.

    Meni nije jasno kako dođe u trgovinu bez provjere. Koliko ljudi ga vec konzumiralo

Komentiraj...
Vidi sve komentare