To je to što me zanima!

Pruge inspirirane geometrijom, morem i 70-ima vladaju ulicom

Inspiraciju za proljeće/ljeto 2011. Jacobs je pronašao u sofisticiranoj ostavštini Yvesa Saint Laurenta. Moschino je posebno bio nadahnut mornarskim stylingom
Vidi originalni članak

Nepopravljiva romantičarka Marca Jacobsa nosi purpurne prugice, veliki šešir i orhideju oko vrata. Inspiraciju za proljeće/ljeto 2011. Jacobs je pronašao u sofisticiranoj ostavštini Yvesa Saint Laurenta i stilskom utjecaju sedamdesetih. Najupečatljiviji dio kolekcije bilo je prugasto pletivo, koje podsjeća na živahne Missonijeve uzorke. Marc Jacobs je samo jedan od dizajnera koji je za ovo proljeće najavio trend prugica. 

Plave, žute, crvene, uspravne ili vodoravne, debele ili tanke - kod pruga nema diskriminacije. U modnom svijetu sve je dopušteno, a samo je mašta granica. Modne piste ponudile su inspiraciju, a na svakoj ženi je da izabere u kojoj kombinaciji se osjeća zavodljivo. Prada, Moschino i Marc Jacobs u svojim su kolekcijama kombinirali suknje na pruge s cvjetnim uzorkom, a Moschino je posebno bio nadahnut mornarskim stylingom, pa su dominirale tamnoplave i crvene pruge.

Prugice su vizualno dovoljno atraktivne same za sebe, pa je za dnevnu varijantu dovoljno odjenuti samo jedan komad odjeće nadahnut “zebrama”. Večer je uvijek manje pametna od jutra, pa su kombinacije prugom na prugu dopuštene dok u sitne sate plešete u omiljenom klubu. Veselo jarke boje i prugice svih geometrijskih oblika vladat će ulicama - svejedno je jesu li inspirirane morem kao kod Fendija, sedamdesetima poput Sonije Rykiel ili pravilnom geometrijom po uzoru na Celine. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kuca99 11.05.2011.

    Odvratno ruzno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare