To je to što me zanima!

Prva pomoć: Pobijedite bol u vratu, leđima, ali i u ramenima

Kako bi se smanjili bolovi u vratu, ramenima i donjem dijelu leđa, pokrete je potrebno izvoditi polagano i kontrolirano, a ovisno o vježbi radi se do 15 ponavljanja
Vidi originalni članak

Istezanje vrata

Jedna je ruka sa strane, uz tijelo, a druga je ruka na glavi. Rukom koja je na glavi ne povlačimo glavu prema dolje nego samo pustimo da težina ruke lagano istegne vrat i zadržimo nekoliko trenutaka. Napraviti pet do osam ponavljanja. Ponovimo s drugom rukom. 

Za probleme s donjim dijelom leđa

Dlanove stavimo na zatiljak. Potom uz kontrakciju trbušnih mišića povlačimo rebra prema kukovima. Lagano podvlačimo zdjelicu i pazimo da ne potežemo vrat. Ponavljati dok ne osjetimo da se tijelo aktiviralo, 12 do 15 puta. 

Za probleme i bolove u vratu

U početnoj poziciji jedna je ruka ispred tijela, u ravnini s ramenom. Ruku povučemo iza i potom okrenemo glavu u suprotnu stranu. Napraviti pet do osam ponavljanja. Ponovimo na drugu stranu. Pokret se može izvoditi i bez sajle. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mily 18.10.2014.

    kod ovih i svih drugih vježbi uvijek glasno govorite sssssssssss i to iz dubine trbuha, tako jačate trbušne mišiće, isprobano:)))

  • leucitus 18.10.2014.

    Jel to Maras na slikama?

  • Thunderica 18.10.2014.

    Sa prekomjernom kilažom ulazu vam trud svirači.

Komentiraj...
Vidi sve komentare